Türkiye'den ABD'ye Ticari Diplomasi Atagi

Türkiye ile ABD arasindaki 100 milyar dolarlik ticaret hacmi hedefi çerçevesinde Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi ile Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) koordinasyonunda ABD’de ’ticari diplomasi etkinlikleri’ düzenlenecek.

Türkiye’den üst düzey yetkililer, parlamento üyeleri ve is insanlarindan olusan bir heyet çesitli temaslarda bulunmak üzere 14-18 Mart 2022 tarihlerinde ABD’ye gidecek. Heyet, Washington ve New York’ta ticari diplomasi ve ikili ekonomik iliskiler konusunda görüsmeler gerçeklestirecek.

Türkiye-ABD iliskileri, ekonomik is birliginde yeni ufuklar ve potansiyel ekonomik is birligi alanlarinin görüsülecegi ziyaret programina Cumhurbaskanligi Yatirim Ofisi Baskani Ahmet Burak Daglioglu, Cumhurbaskanligi Basdanismani ve Ekonomi Politikalari Kurulu üyesi Cemil Ertem ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Baskani, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldiz’in yani sira TIM Baskan Vekili Basaran Bayrak, TIM Marka Konseyi Baskan Yardimcisi Süleyman Orakçioglu, TOBB Baskan Yardimcisi Ayhan Zeytinoglu ile is insanlari katilacak.

Heyet, Türk ve Amerikali is insanlari ile görüsmeler gerçeklestirecek ve ABD Disisleri ve Ticaret Bakanliklari ile Birlesik Devletler Ticaret Odasini ziyaret edecek. Atlantic Council düsünce kurulusunda da ABD ile Türkiye arasindaki ticari iliskilerin artirilmasi konusunda görüsmelerde bulunacak olan heyet, Amerikali ve uluslararasi basin mensuplariyla bir toplanti gerçeklestirecek.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi ve Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) tarafindan ortak düzenlenen program kapsaminda, Transatlantik ihracatinda Türkiye’nin rolünün artirilmasina yönelik paneller ve ticari diplomasi çalistaylari düzenlenecek.

Program kapsaminda, New York’taki Türkevi’nde de “Refah Için Güç Birligi: Türkiye-Amerika Iliskileri” ve “Türkiye ve Amerika’nin Yeni Ufuklara Yönelik Girisimleri: 100 Milyar Dolarlik Ticaret Hedefi” baslikli paneller gerçeklestirilecek.

Dört gün sürecek programin Türkiye ve ABD arasindaki ticari iliskilerin dinamiklerine olumlu katkilar saglamasi bekleniyor.
Kaynak: İHA