Silvan, Mart Ayinda Beyaza Büründü

Diyarbakir’in Silvan ilçesi mart ayinda beyaz örtüye büründü.

Silvan, Mart Ayinda Beyaza Büründü
Ülke genelinde oldugu gibi kar yagisi, Diyarbakir’da da etkisini göstermeye devam ediyor. Özellikle Diyarbakir’in kuzey ilçelerinde kar yagisi kent merkezlerine kadar inerken, gece saatlerinde etkisini gösteren kar, sabaha kadar sokak ve caddeleri beyaza bürüdü. Sabah saatlerinde evlerinden çikan vatandaslar, beyaz bir manzara ile karsilasti.

Meteoroloji tahminlerine göre, Güneydogu ve Dogu Anadolu’da beklenen yagislarin 12 Mart 2022 aksam saatlerinden itibaren Batman’in, Sason, Kozluk, Siirt’in Baykan, Sirvan, Pervari ve Diyarbakir’in kuzeyi Dicle, Hani, Lice, Kulp ile Sirnak’in dogusunda Beytüssebap, Uludere kuvvetli kar (10-20 santim kar örtüsü), yüksek kesimlerde yogun kar (20 santim üzeri kar örtüsü) seklinde olacagi tahmin edildigi ifade edildi.

Kuvvetli kar yagislarinin 14 Mart sabah saatlerine kadar araliklarla devam etmesi beklenirken, buzlanma, don olayi, ulasimda aksamalar, görüs mesafesinde azalma, kuvvetli lodosla birlikte tipi, yüksek ve dik yamaçlarda çig tehlikesi, soba-baca gazi zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerektigi uyarisi yapildi.
Kaynak: İHA