Okullara 2021 Yilinda 8.7 Milyar Liralik Bütçe Saglandi

Milli Egitim Bakanligi, okullarin elektrik, yakit ve su ihtiyacindan temizlik malzemelerine, onarim, donatim ve kirtasiye ihtiyaçlarindan laboratuvar ihtiyaçlarina kadar tüm ihtiyaçlarini karsilamak için 2021 yilinda 8.7 milyar lira kullandi.

Milli Egitim Bakanligi, okullari güçlendirmek için bütçeden okullara daha fazla kaynak ayirmayi ve ihtiyaca göre bütçe tahsis islemlerini 2021 yilinda uygulamaya soktu. Bu kapsamda okullarin elektrik, yakit ve su ihtiyacindan temizlik malzemelerine, onarim, donatim ve kirtasiye ihtiyaçlarindan laboratuvar ihtiyaçlarina kadar çok genis bir alandaki ihtiyaçlar için 2021 yilinda 8.7 milyar lira kullanildi. 2021 yilinda okullarda kirtasiye, yayin, baski ve büro malzemeleri alimi için 720 milyon 458 bin liralik bütçe kullanildi. Su tüketimi ve temizlik malzemeleri alimi için 845 milyon 464 bin lira, yakacak, akaryakit, elektrik ve haberlesme giderleri için 1 milyar 652 milyon lira, laboratuvar malzemesi ile kimyevi ve temrinlik malzeme alimlari, mamul mal alimlari, küçük onarim ve donatim alimlari için de 5 milyar 625 milyon lira kullanildi.

Okullarin ihtiyaçlarini maksimum seviyede karsiladiklarini belirten Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, “Bakanlik olarak okullarimizin tüm ihtiyaçlarini karsilamak için azami gayret gösteriyoruz. Okullarimizin elektrik, su ve yakit gibi temel ihtiyaçlarinin tamamini zamaninda ödedigimiz gibi okullarimizin diger ihtiyaçlarini da maksimum seviyede karsiliyoruz. Özellikle 2021 yilindan itibaren okullarimizin ihtiyaç durumuna göre egitim ortamlarini zenginlestirmeye, ihtiyaci fazla olan okula daha fazla bütçe göndermeye özen gösteriyoruz. Bu yaklasimimizi 2022 yilinda da sürdürmeye kararliyiz. Amacimiz, bir taraftan okullarimizin herhangi bir dis kaynaga ihtiyaç duymadan ayaklari üzerinde durmasini saglamak, diger taraftan okullar arasi imkan farkliliklarini azaltmak için ihtiyaç durumuna göre etkin ve verimli bir sekilde kaynak kullanimini saglamak. Böylece her bir okulumuzun ögrenci, ögretmen ve yöneticileri için daha saglikli bir okul iklimine kavusmasini destekleyecegiz ve mevcut okul iklimini sürekli iyilestirmeleri için desteklerimiz giderek artacak” dedi.

Kaynak: İHA