Mevsimsel Hastaliklardan Korunmak Isteyenler Aktarlarin Yolunu Tutuyor

Bahar aylarina girilmesiyle birlikte mevsimsel degisiklerden kaynaklanan hastaliklardan korunmak isteyen vatandaslar, aktarlardan bagisikligi arttirici ürünler aliyor.

Mevsimsel Hastaliklardan Korunmak Isteyenler Aktarlarin Yolunu Tutuyor
Baharin gelmesiyle birlikte hava sicakliklarinda yasanan mevsimsel degisiklige bagli olarak ortaya çikan hastaliklardan etkilenmek istemeyen vatandaslar, aktarlarin yolunu tutmaya basladi.

Alternatif malzemeler kullanarak hastaliklardan korunmak isteyenler, bagisiklik sistemini güçlendirmek adina farkli ürünleri tercih ediyor. Eskisehir’de aktar dükkani bulunan Sibel Yasak, mevsim geçislerinde ari sütü, keçiboynuzu özü ve kis çayi gibi ürünlerin tercih edildigini vurguladi.

“Insanlar dogal ürünleri tercih etmelidir”

Mevsim geçislerinde bagisikligi güçlendirmenin önemli oldugunu belirten Yasak, “Zaten bulundugumuz aylarda insanlar, havalarda yasanan degisimlere çok fazla aldaniyor. Bu yüzden grip olanlar ve korona virüs olan insanlari ayirt etmek çok zorlasiyor. Ben hazir ürünlerden çok dogal ürünlerin tercih edilmesi taraftariyim. Ari sütü ve keçiboynuzu özü, özellikle bahar aylarinda çok degerlidir. Bizim mevsim geçislerine özel 10 çesit bitkiden hazirladigimiz çayimiz da var. Ihlamur, kusburnu, zencefil, zerdeçal ve tarçin gibi dogal ürünlerin bulundugu çayimiz hastaliklara karsi çok etkili oluyor. Özellikle cigerlerde yasanan rahatsizliklara tedavi amaçli kullaniyoruz. Biz biraz daha hastalik odakli ürün önerisi yapsak da her yastan vatandasimiz bu ürünü bagisikligi arttirmak adina kullanabilir. Bunun disinda kendi siktigimiz çörek otu yagi da bahar mevsimi için çok önemlidir” dedi.

Kaynak: İHA