Mersin Büyüksehir Ekipleri Kardan Kapanan Yollari Açiyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi’ne bagli ekipler, kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yagisi nedeniyle karla mücadele çalismalarini sürdürüyor.

Mersin Büyüksehir Ekipleri Kardan Kapanan Yollari Açiyor
İçel Büyüksehir Belediyesi, yüksek kesimlerde etkili olan kar yagisi nedeniyle vatandaslarin herhangi bir olumsuzluk yasamamasi için Mut ilçesinde karla mücadele çalismalarini sürdürüyor. Yogun kar yagisina karsi teyakkuzda olan büyüksehir belediyesi ekipleri, özellikle yüksek kesimlerde yasayan vatandaslarin kapanan yollarini açarak karin getirdigi olumsuzluklari en aza indiriyor. Büyüksehir ekipleri, greyder, öncü araç, kanal kazici, kamyon, tuzlama araci ile 15 civarinda personelle Mut ilçesinde kar yagisi nedeniyle kapanan yollari açarak, vatandaslarin magduriyetini gidermeye devam ediyor. Beklenen kar yagislarina karsi alarmda olan Büyüksehir Belediyesi ekipleri, özellikle yüksek kesimlerde yasayan vatandaslarin yollarini açma çalismalarina araliksiz devam ediyor. Ilçeye bagli Dagpazari, Kavaközü, Elmapinari, Demirkapi, Güme, Çivi, Kozlar ve Balli yollarini birbirine baglayan Dagpazari Grup Yolu’nda ve Kozlar Yolu’nda karla mücadele çalismasi yürüten ekipler, yol açma çalismasi gerçeklestirirken tuzlama çalismalarini da 7/24 sürdürüyor. Su an Güme Güldere yolunun kapali oldugunu belirten ekipler, bugünkü çalismalarla yolun açilabilecegini söylediler.

Meteorolojinin uyarilarindan sonra harekete geçen İçel Büyüksehir Belediyesi Mut Sube Müdürlügüne bagli ekipler, yüksek kesimlerde kar yagisindan dolayi kapanan ana ve ara arter yollari is makineleri ile açti. Ekipler karla mücadelesini gece saatlerinde de sürdürürken, yine bölgenin önemli yaylalik alanlarinda karla kaplanan yollar temizleniyor.

Amaçlarinin vatandaslarin magdur olmamasi oldugunu belirten ekipler, 7/24 görevde olduklarini bildirdiler. Yolda kalan araç ve vatandaslara da yardim eden ekipler, tüm grup yollarini araç geçisleri için güvenli hale getiriyor.
Kaynak: İHA