Gümrük Muhafaza Ekiplerinden, Istanbul Havalimani'nda Üç Uyusturucu Operasyonu

Ticaret Bakanligina bagli Gümrük Muhafaza ekiplerince Istanbul Havalimani’nda gerçeklestirilen operasyonlarda, süpheli görülen kargo gönderileri içerisinde haliya ve tekstil ürünlerine emdirilmis vaziyette uyusturucu madde ile 220 bin adet uyusturucu hap ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza Ekiplerinden, Istanbul Havalimani'nda Üç Uyusturucu Operasyonu
Istanbul Havalimani Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü NARKOKIM ekiplerince yapilan risk analizi neticesinde Avustralya, Suudi Arabistan ve Kanada’ya gönderilen 3 kargo gönderisi süpheli olarak belirlenerek, narkotik dedektör köpekler araciligiyla ayrintili kontroller gerçeklestirildi.

Kargolarin ilkinde Avustralya’ya gönderilmek istenen haliya dedektör köpeklerin yogun tepki vermeleri üzerine paket açilarak halinin bir yüzünün kaplanmis oldugu gözlemlendi. Ardindan uyusturucunun haliya emdirilmis olabilecegi düsünülerek halidan alinan örnek uyusturucu test kitiyle analiz edildiginde uyusturucu madde sonucu verdi.

Süpheli görülen diger kargo gönderisi, içerisinde kiyafet oldugu beyan edilerek Kanada’ya gönderilecekti. Yapilan arama sonucunda dedektör köpeklerden alinan yogun tepki üzerine paket açilarak, içerisinde kazak, mont, pantolon gibi kiyafetlerin astarina dikilmis vaziyette kumas parçalari bulundu. Kumastan alinan parçanin uyusturucu test kiti analizinde uyusturucu sonucu alindi.

Son paket ise Suudi Arabistan’a gönderilen ve yapi malzemesi olarak beyan edilen esyanin oldugu kargo gönderisiydi. Dedektör köpeklerin yogun tepki verdigi paket açildiginda içerisinde 36 adet rulo seklinde yapi malzemesi oldugu görüldü.

Rulolar açildiginda malzemenin içine posetlerle hap gizlendigi anlasildi. Numune olarak alinan hap uyusturucu ve kimyasal madde tespit cihazinda analiz edildiginde haplarin uyusturucu oldugu tespit edildi. Detayli arama sonucunda 220 bin adet hap ele geçirildi.

Ele geçirilen uyusturucu maddelere iliskin yürütülen sorusturmalar savcilik nezdinde devam ediyor.
Kaynak: İHA