Dogu Anadolu'da Kar Etkisini Sürdürüyor

Dogu Anadolu Bölgesinde kar yagisi etkisini sürdürüyor.

Dogu Anadolu'da Kar Etkisini Sürdürüyor
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ekiplerince yapilan son degerlendirmeye göre, bölge genelinde hava çok bulutlu ve aralikli kar yagisli olarak geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer pus hadisesi görülecek.

Sicakliklarin mevsim normallerinin altinda seyredecegi bölgede rüzgâr kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

“Kuvvetli yagis uyarisi”

Yagislarin Erzincan, Erzurum, Kars, Agri, Bayburt, Ardahan ve çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yogun olmasi beklendiginden ulasimda aksamalar, buzlanma ve don, egimli bölgelerde çig riski gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

“Çig uyarisi”

Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan egimli dik yamaçlarda çig riski bulundugundan, yetkililerin ve vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalari gerekmekte.

“Buzlanma ve don uyarisi”

Bölgede gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayinin görülmesi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulasimda aksamalar vb.) karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmekte.

Bölge illerinde gece en düsük hava sicakligi sifirin altinda olmak üzere Erzincan’da 8, Erzurum ve Bayburt’ta 10, Kars’ta 16, Agri’da 7, Igdir’da 1, Ardahan’da 5 derece olarak kaydedildi.

Öte yandan Erzincan- Sivas kara yolunda yogun kar yagisi nedeniyle mahsur kalan büyükbas yüklü tirlar için Erzincan Hayvan Sagligi Subesinden ekipler seferber oldu. Hayvanlarin saglik durumu kontrol edilerek güvenli ve sicak bölgeye alindilar.
Kaynak: İHA