Dijital Çagin Anahtari Gençlerde

Bilim ve Teknoloji Haftasi’nda ögrencilere deneyimlerini aktaran PenDC Yönetim Kurulu Baskani Murat Ünal, dijital çagi sekillendirecek gençlerin Türkiye’nin rekabet gücünü artiracagini söyledi.

Dijital Çagin Anahtari Gençlerde
Veri merkezi alaninda ‘yedekliligin yedekliligi’ sistemiyle öne çikan Pen Data Center (PenDC), genç istihdamina nitelikli ve profesyonel destek saglamak hedefiyle düzenledigi bilgilendirici etkinliklerini sürdürüyor. Bilim ve Teknoloji Haftasi kapsaminda Istanbul’da Beyoglu Imam Hatip Lisesi ögrencileriyle bulusan Yönetim Kurulu Baskani Murat Ünal ögrencilere, hizla degisen bilisim sektörünün izledigi yol ve atilmasi gereken adimlari anlatti. Veri merkezi alaninda gerçeklesen yenilikleri aktaran PenDC Yönetim Kurulu Baskani Murat Ünal, “Bir girisimci olarak gençlerimize karsi duyulmasi gereken sorumluluk bilincinin farkindayim. Gelecegin kurgusu bilisim sektöründe yer alarak ülkemize önemli hamleler katacak, teknoloji üretecek ve satacak gençlere fazlasiyla ihtiyacimiz var. Üniversite-sanayi is birliklerinin, ortak aklin bilince kavustugu bir sistem oldugu düsüncesiyle bilgi ve tecrübelerimizi ögrencilerimize yansitmaktan mutluluk duyuyoruz. Bilisim sektöründe adeta kosan bir dönüsüm var ve bu dijital çaga ayak uydurmanin yani sira sekillendirmenin de büyük önem teskil ettigini düsünüyorum. Dijital çagin anahtari olan gençlerden ögrenecegimiz çok sey oldugunu biliyor ve düzenledigimiz her seminerde biz de bünyemize yeni bir nitelik katmis oluyoruz” diye konustu.

Uluslararasi rekabet gücünün bilisim sektörüyle ivme kazanacagini da söyleyen Ünal, “Gençleri bilisim sektörüne dâhil etmek, her zamankinden daha fazla önem kazandi. Ögrencilerimizin adaptasyonu çok yüksek ve geldigimiz bu noktada girisimci yanlari da çok gelisti. Bilgi ekonomisinin hareketlendirilmesi adina mentörlük destegi vermek için her daim haziriz. Destek oldugumuz gençlerin aldiklari teorik bilgilerini bizimle birlikte pratige dönüstürmesi ve çiktilarinin da basari hikâyelerini olusturmasi bizler açisindan gurur verici. Ülkemizin bilisimde bir marka hâline gelmesi amaciyla teknolojik üretimin arttigi, ticarilestigi ve ihraç edildigi bir sistemin tesis edilmesi için desteklerimizi sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA