Baskan Atay, Tarimsal Ürün Fabrikasinda Son Incelemeyi Yapti

Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, 16 Mart Çarsamba günü saat 13.00’te yapilacak törenle hizmete açilacak olan sadece kadinlarin istihdam edilecegi Kadin Emegi Tarimsal Ürün Fabrikasi’ndaki hazirliklari Gida Mühendisleri Odasi Aydin Sube Baskani Nilgün Olan, gida mühendisleri Gülsen Aldemir ve Hüseyin Yildiz ile birlikte yerinde inceledi.

Baskan Atay, Tarimsal Ürün Fabrikasinda Son Incelemeyi Yapti


Otomasyondan paketlemeye, barkotlamadan yönetim kademesine kadar üretimin her asamasinda kadinlarin istihdam edilecegi yüzde yüz Kadin Emegi Tarimsal Ürün Fabrikasi’ndaki hazirliklar hizla sürüyor. Bu kapsamda Efeler Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü, Park ve Bahçeler Müdürlügü ile Temizlik Isleri Müdürlügü’nün fabrika alaninda ortaklasa gerçeklestirdigi çalismalar sürerken, üretim alaninda da deneme çalismalari yapildi.

Baskan Atay’in üretime açtigi, Sevketiye Mahallesi’nde belediyeye ait tarim arazisinde yetistirilen sevketibostanlar ve Baltaköy Mahallesi’nde yetistirilen enginarlar toplanarak, Kadin Emegi Tarimsal Ürün Fabrikasi’nda islendi. Sevketibostan ve enginar kalbi deneme amaçli fabrikada konserve haline geldi. Enginar basta olmak üzere sevketibostan, kekik, kestane, incir gibi yöresel ürünler fabrikada kadin çalisanlar tarafindan islenerek, ülkenin dört bir yanindaki vatandaslarin tüketimine sunulacak.
Kaynak: İHA