OMÜ'de 3 Dili Ögretecek Çevrimiçi Dil Uygulamasi Gelistiriliyor

Samsun Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) akademisyenleri tarafindan Türkçe, Ingilizce ve Arapça dil ögretimi amaciyla bir çevrimiçi uygulama gelistiriliyor. Uygulamanin ilk olarak Almanya’nin Köln sehrindeki egitim fuarinda tanitilmasi amaçlaniyor.

OMÜ'de 3 Dili Ögretecek Çevrimiçi Dil Uygulamasi Gelistiriliyor
OMUlingo olarak adlandirilan uygulama için devam eden çalismalar düzenlenen bir toplantida ele alindi. Toplantida OMUlingo’nun proje ve uygulama asamalariyla ilgili Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a bilgi verildi.



Rektör Ünal: “Yapay zekâ, kodlama gibi alanlarda akademisyenler ve ögrencilerimize destek vermek istiyoruz”

OMUlingo uygulamasi hakkinda degerlendirmelerde bulunan Rektör Ünal, ilerleyen zamanda bilgi teknolojileri üzerine bir kalem açacaklarina dikkat çekerek, “Yapay zekâ, kodlama gibi alanlarda akademisyenler ve ögrencilerimize projelerinde destek vermek istiyoruz. Bu alanlardaki gelisimin ve çiktilarin Üniversitemizin tanitiminda önem tasidigini biliyoruz. Dolayisiyla bu asamada OMUlingo uygulamasinin büyük katkilarinin olacagini düsünüyoruz” dedi.



“OMUlingo uygulamasi, üniversitenin basari hikâyesi olacak”

OMUlingo uygulamasinin, üniversitenin basari hikâyesi olacagini belirten Rektör Ünal, “Uygulama; Türkçe, Ingilizce ve Arapça dillerinin ögrenilmesini amaçliyor. Bu sayede üniversite olarak Türk dilinin ve kültürünün dünyada öne çikmasinda katki saglamak istiyoruz. OMÜ’nün tanitim ataginda söz konusu uygulamayla kendimizi göstermek suretiyle ulusal ve uluslararasi basarili ögrencileri OMÜ’ye çekmeyi amaçliyoruz. 3 dili ileri düzeyde ögretebilecek bir platformun olusturulmasi sonucunda satabilecegimiz bir alan olusacaktir. Bu da OMÜ’ye prestij saglayacaktir” diye konustu.

Toplantinin sonunda Rektör Ünal, katilimcilardan sürecin hizli ilerlemesi için uygulamada kullanilacak dijital araçlarin tanimlanmasini ve hangi araçlarin öncelikli olarak kullanilmasinin belirlenmesini istedi.

Haziran ayinda Almanya’nin Köln sehrindeki egitim fuarinda gösterilecek bir demo hazirlanmasinin kararlastirilmasiyla toplanti sona erdi.

Uzaktan konferans yöntemiyle düzenlenen etkinlige; Egitim Fakültesi ögretim üyeleri Prof. Dr. Nalan Kiziltan, Doç. Dr. Polat Sendurur, Fen-Edebiyat Fakültesi ögretim üyesi Prof. Dr. Bekir Sisman, Mühendislik Fakültesi Dr. Ögr. Üyesi Ismail Isyeri, Uzaktan Egitim Merkezi (UZEM) Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Hasan Atsiz, OMÜ-Türkçe Ögr. Gör. Büsra Akkus, Yabanci Diller Yüksekokulu Ögretim Görevlileri Aydan Ermis, Dogan Baydal, Ilahiyat Fakültesi Ars. Gör. Yusuf Ibrahim Yücel ile projede çalisan ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA