Konya'da Ayni Aileden 7 Kisinin Öldürülmesi Davasina Devam Edildi

Konya’da ayni aileden 7 kisiyi öldüren ve hakkinda 7 kez agirlastirilmis hapis cezasi talep edilen zanli Mehmet Altun ve diger saniklarin yargilanmasina devam edildi.

Konya'da Ayni Aileden 7 Kisinin Öldürülmesi Davasina Devam Edildi


Konya 4. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davanin 2. durusmasina, 7 kisinin katili Mehmet Altun ve daha önce farkli bir davadan dolayi tutuklu olan Ali Keles (Veli Keles’in oglu) ile Lütfi Keles, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildi.

Ali Keles (Lütfi Keles’in oglu), Ibrahim Keles ve Ayse Keles ise tutuksuz sanik olarak durusma salonunda yer aldi. Dedeogullari ailesinin avukatlari daha önce iki aile arasinda yasanan kavga ile silahli saldirinin birlestirilmesini istedi ve reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti de, bu talebin davanin hizli ilerlemesinin engellenecegi, heyetin yargilamadan çekilmesinin usule uygun olmadigi ve davayi uzatmaya yönelik talepler oldugu için hakim reddi yapilamayacagina karar vererek avukatlara itiraz haklarinin oldugunu bildirdi. Bunun üzerine ise Dedeogullari ailesi avukatlari durusma salonunu terk etti.

Durusmada saniklar dinlendi. Saniklardan Ibrahim Keles, “Mehmet Altun dayim olur. Ölenler komsumuz olur. Ramazan ayina kadar kavga yoktu, konusuyorduk. Sebebini bilmiyorum. Olay 12 Mayis’ta küfür etmeleriyle basladi.

Daha sonra bize saldirdilar. Olayla ilgili bir alakam yok, ben pazardaydim. Mehmet Altun böyle bir seyi niye yapti bilmiyorum. Olayi arkadaslarim söyledi” dedi.



Ayse Keles de, Dedeogullari ailesini 20 yildir tanidigini söyleyerek, “10 yil önce anneme küfür ettikleri için mahkemelik olduk. Bizim evimizde oturur, kalkariz. Mehmet niye yapti bilmiyorum. Esine sordugumda Ankara’da çalisiyor denildi. 2 ayda iki defa gördüm kardesimi. Böyle bir seyi niye yapti bilmiyorum. Bu konular konusulmuyordu. Suçlamalari kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandi.

Ali Keles (Lütfi Keles’in oglu) ise, “12 Mayis’ta ben de vardim. 10 yil önce bir kavga oldu. Bu ayrimi yapamam. Kavgadan sonra yolumuzu degistirdik” diye konustu.



Durusmada, saniklarin konusmasinin ardindan taniklar dinlendi.

SEGBIS araciligiyla durusmaya katilan Mehmet Altun, Lütfi Keles ve Ali Keles söyleyecek bir seylerinin olmadigini belirtti.

Avukat beyanlarindan sonra mahkeme heyeti zanli Mehmet Altun’un tutukluluk halinin, tutuksuz saniklarin yurt disina çikis ve adli kontrol yasaginin devam etmesine karar verdi. Ayrica heyet dosyadaki bazi eksikliklerin giderilmesini kararlastirarak, durusmayi 19 Nisan 2022 tarihine erteledi.

Olayin geçmisi

Olay, 30 Temmuz Cuma günü saat 18.50 siralarinda merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özsahin Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yasar Dedeogullari’na (65) ait eve gelen husumetli oldugu yan komsusu Lütfi Keles’in baska mahallede oturan kayinbiraderi Mehmet Altun, bahçede aileyle bir süre konustuktan sonra yanindaki tabancayla bahçede bulunan Yasar Dedeogullari ve esi Ipek Dedeogullari (62) ile çocuklari Serap (36), Serpil (32), Sibel (30), Metin (45) ve Baris Dedeogullari’ni (35) ates ederek öldürdü. Katil zanlisi Mehmet Altun, 4 Agustos 2021 tarihinde Il Emniyet Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi ve Bölge Özel Harekat birimlerinin çalismalari neticesinde Bozkir ilçesi civarinda saklandigi yerde yakalandi. Altun, 5 Agustos tarihinde çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA