Bakan Çavusoglu, ABD Disisleri Bakani Blinken Ile Telefonda Görüstü

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Amerika Birlesik Devletleri (ABD) Disisleri Bakani Antony Blinken ile telefonda görüstü. Görüsmede Rusya-Ukrayna gerginligi ele alindi.

Bakan Çavusoglu, ABD Disisleri Bakani Blinken Ile Telefonda Görüstü


Bakan Çavusoglu, ABD Disisleri Bakani Blinken ile telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Görüsmede, Rusya-Ukrayna gerginligi çerçevesindeki son gelismeler gündeme gelirken, Bakan Çavusoglu, Rusya ve Ukrayna arasinda gerilimin diyalog yoluyla azaltilmasina yönelik girisimler hakkinda bilgi verdi. Görüsmede, Kuzey Suriye’deki gelismeler de ele alinirken, Bakan Çavusoglu, PKK-YPG’nin Suriye’deki bölücü faaliyetlerine ve sivillere yönelik saldirilarina dikkat çekti ve bu terör örgütüne karsi mücadelenin kararlilikla sürecegini vurguladi.

Kafkaslar’daki son gelismeler ve Ermenistan’la devam eden normallesme süreci de ele alinirken, Bakan Çavusoglu, Blinken’i 11-13 Mart tarihlerindeki Antalya Diplomasi Forumu’na davet etti. Blinken ayrica, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve esi Emine Erdogan için geçmis olsun dileklerini iletti.
Kaynak: İHA