Sahinbey Belediyesi GAP Tarim Fuarinda

Sahinbey Belediyesi GAP Tarim Fuarinda stant açarak çiftçilere verilen destek ve çalismalarla ilgili vatandaslari bilgilendirdi.

Sahinbey Belediyesi GAP Tarim Fuarinda
GAP Tarim Fuarinda üretici ve tüketici bir araya gelirken, Sahinbey Belediyesi de vatandaslara hizmetlerini anlatan bir stant kurdu. Fuarin ilk gününde AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Vali Davut Gül, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi ve GTB Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Akinci Sahinbey Belediyesi standini ziyaret ederek bilgi aldi. Vatandaslar kurulan stantta özellikle çiftçilere verilen ve verilecek olan desteklerle ilgili bilgiler alirken, Baskan Mehmet Tahmazoglu stantti ziyaret eden vatandaslara çiçekler ve çesitli hediyeler verdi.

“Çiftçimize destek oluyoruz”

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, çiftinin her zaman yaninda olduklarini belirterek, "13. GAPTARIM Fuarinin Gaziantep’imize ve çiftçilerimize hayirli olmasini diliyorum. Çiftçilik ve üretim çok önemli. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in üretim, ihracat ve istihdam projesine uygun olarak, Bizde 6 yildan bu yana çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Vermis oldugumuz tohumlarla, gübrelerle, yemlerle, silajlik misralarla, fide destegi ile çiftçilerimizi ve hayvan yetistiricilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Böylelikle Sahinbey’deki ekili alanlar 80 bin dekardan, 300 bin dekarin üzerine çikti. Çiftçimiz daha çok kazanip daha çok üretmeye basladi.

Sahinbey Belediyesi olarak hayvan yetistiricilerimize büyükbas, küçükbas hayvan, tavuk, arili kovan ve süt sagim makinalari dagittik. Meralarimiz gübreleyerek su kuyulari açtik. 2 bin kilometre üzerinde arazi yollari açarak çiftçilerimizin tarlalarina rahat ulasimini sagladik. Her yil verdigimiz destegi arttirarak devam ettiriyoruz. Bu yil fide destegimize domates, biber, patlican, salatalik, kavun yani sira karpuzu da ilave ettik. Böylelikle üretim artti çiftçilerimiz ve hayvan yetistiricilerimiz mutlu. GAP Tarim Fuarimizin ülkemize, sehrimize hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA