Diyabet Ölçümü Sirasinda Artik Çocuklarin Cani Yanmayacak

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in himayesinde gerçeklestirilen proje ile kent merkezi ve ilçelerinde ikamet eden “Diyabet Tip-1” hastasi çocuklarin yasam kalitelerini yükseltmek amaciyla diyabet hastasi 124 çocugun ailesine sensörlü glikoz ölçüm aleti verildi.

Diyabet Ölçümü Sirasinda Artik Çocuklarin Cani Yanmayacak
Vali Yardimcisi Ömer Tekes koordinesinde Afyonkarahisar Il Sivil Toplumla Iliskiler Müdürlügü ve Afyonkarahisar Diyaliz Hastalari Organ ve Doku Nakilleri Yardimlasma Dernegince gerçeklestirilen “Minik Parmaklar Sadece Oyun Oynasin” projesinde sensörlü glikoz ölçüm aletleri sembolik olarak 2 çocugu da Diyabet Tip-1 hastasi olan Sevgi Hanima Vali Yardimcisi Ömer Tekes tarafindan teslim edildi.

Vali Yardimcisi Ömer Tekes, “Çocuklari Diyabet Tip-1 hastasi olan aileler Sayin Valimiz Gökmen Çiçek’e glikoz ölçümü için çocuklarinin parmaklarinin her gün defalarda delindigi, bu durumun çocuklarda fiziksel ve psikolojik zorluklara neden oldugunu aktardilar. Sayin Valimiz bu sorunun ivedilikle çözülmesi için tarafima talimat verdi. Bizde “Minik Parmaklar Sadece Oyun Oynasin” projesini hayata geçirdik. Proje sayesinde aileler çocuklarinin glikoz ölçümünü parmaklarini delmeden, kola takilan aparat sayesinde kolaylikla yapacak ve risk durumunu raporlayabilecek. Gün içinde vücuttaki seker miktarini anlik ölçen cihaz, ücretsiz uygulama sayesinde akilli telefonlardan da takip edilebilecek. Aileler bu sayede çocuklarinin saglik durumunu doktorlariyla da paylasacak. Diyabet Tip-1 hastasi çocuklarimiz ve aileleri için güzel bir proje oldu” dedi.

2 çocugu da diyabet hastasi olan Sevgi Hanim isimli anne de, “Talebimizi Sayin Valimiz Gökmen Beye ilettigimizde sorunun bu kadar hizli çözülecegini tahmin bile edemedik. Bu projenin hayata geçirilmesi talimati veren Valimiz Gökmen Beye, projeyi sahiplenen Vali Yardimcimiz Ömer Tekes’e, projenin her asamasinda bizlere rehberlik eden Afyonkarahisar Il Sivil Toplumla Iliskiler Müdürü Abdurrahman Özdilekler ve Dernek Baskani Ahmet Akdag’a tesekkürlerimi sunuyorum. Bu çalismanin Ülkemize örnek olmasini temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA