13. GAP Tarim Fuari Kapilarini Ziyaretçilerine Açti

13. GAPTARIM Tarim, Tarim Teknolojileri ve Hayvancilik Fuari’nin açilis töreni Gaziantep protokolünün katilimiyla gerçeklestirildi.

13. GAP Tarim Fuari Kapilarini Ziyaretçilerine Açti
Tarim ve Orman Bakanligi, Gaziantep Sanayi Odasi, Gaziantep Ticaret Borsasi, ve Gaziantep Ziraat Odasi’nin destekleriyle düzenlenen fuarda 130 firma ve marka temsil ediliyor.

“Tarima dayali sanayimizi gelistirmek zorundayiz”

Fuarin açilis töreninde yaptigi konusmada Gaziantep’in üretim, ihracat ve istihdaminda tarima dayali sanayinin büyük bir payi bulundugunu ifade eden GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, Gaziantep’ten yapilan ihracatta tekstil sektöründen sonra ikinci sirada yüzde 30 ile tarimsal sanayi ve hububat ürünleri geldigini söyledi.



Gaziantep’in tarim ve gida ürünleri ihracatinda Türkiye’de 2. sirada yer aldigini, kentten 2021 yilinda 2,9 milyar dolar tarima dayali ihracat gerçeklestirildiginin altini çizen Ünverdi, Gaziantep’in bu yönüyle yemeklerinin lezzeti kadar, gida üretimleri ile dünyayi doyuran bir sehir olmaya devam ettigini söyledi.



Uluslararasi kuruluslarin ve otoritelerin gida arzindaki sikintilara ve tarimin önemine vurgu yaptiklarini, buna bagli olarak kuraklik ve iklim degisikligine karsi tedbirlerin artirildigini belirten Ünverdi, “Sera gazi emisyonlarinin azaltilmasi ve Yesil Mutabakat bu kapsamda en dikkat çeken çalismadir ve bu kriterlere hazir olmak zorundayiz. Gaziantep Sanayi Odasi olarak da kurmus oldugumuz Yesil Mutabakat çalisma grubu ile firmalarimiza destek olmaya devam ediyoruz. Sürdürülebilir bir ekonomi için de tarim ve tarima dayali sanayimizi sürekli gelistirmek zorundayiz. Temel ihtiyaç olan gidaya olan talep tüm dünyada bundan sonra da artarak devam edecektir. Ülkemiz, cografi sartlari, bereketli topraklari ile bu anlamda çok sansli bir ülkedir. Tarima dayali sanayi ve gida üretimlerimizi artirabilirsek ekonomimize katkisini da artirabiliriz. Bu anlamda fuarimiz da farkli bölgelerde üretim yapan gida sanayicilerini, tarim makinalari üreticilerini, çiftçi ve besicilerimizi bulusturmasi açisindan büyük önem tasiyor ve eminim ki sektörlerimize ve ülke ekonomimize çok büyük katkilari olacaktir. Fuarimizin hayirli olmasini diliyor, emegi olan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Ortadogu Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarin açilis törenine Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Bölge Adliye Mahkemesi Baskani Yusuf Kaya, Tarim ve Orman Bakanligi Tarim Reformu Genel Müdürü Kerem Üstün, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Akinci vekurum yetkilileri, sektör temsilcileri ve davetliler katildi.

Yapilan konusmalarin ardindan fuarin açilisi gerçeklestirilerek katilimci firmalar tarafindan açilan stantlar gezildi.

13. GAPTARIM Tarim, Tarim Teknolojileri ve Hayvancilik Fuari, 4 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Ankara, Gaziantep, Istanbul, Izmir, Kilis, Konya, Kocaeli, Malatya, İçel, Samsun, Sakarya, Sanliurfa, Trabzon ve Sinop’tan katilimcilarin agirlandigi fuarda tarim makineleri, ekipmanlari ve aksesuarlari, traktör ve ekipmanlari, biçerdöver, çapa makinesi ve diger makine üretim araçlari, is makineleri, ürün isleme makineleri, ürün ambalajlama ve paketleme makineleri, ürün depolama makineleri ve sistemleri, drenaj teknolojileri, sulama ekipman ve sistemleri, tarim ilaçlari, ilaçlama malzeme ve sistemleri, gübre, organik tarim, sera, isitma, sogutma, havalandirma sistemleri, iklimlendirme ve sera otomasyonu, sebze meyve fidanciligi sistemleri, sera konstrüksiyon ve ekipmanlari, çiçek, meyve ve sebze tohumu, bahçe ekipmanlari, ekolojik tarim, multi viyol, kümes hayvanlari ve kümes ekipmanlari, hayvansal üretim makineleri, toprak ölçüm sistemleri, süt sanayi ve tarimsal yayincilik gibi ürün gruplari sergileniyor.
Kaynak: İHA