Köpeklerin Beslenme Alanina Giren Inekler, Hayvanseverleri Isyan Etti

Kocaeli’de kendi imkanlariyla ormanlik alanlardaki 300’ü askin köpege bakan hayvansever ev hanimlari, köpekler için ayrilan alana ineklerin dadanmasina isyan etti.

Köpeklerin Beslenme Alanina Giren Inekler, Hayvanseverleri Isyan Etti
Kocaeli’nin Derince ilçesinde ormanlik alanlardaki çok sayida köpegin bakimini üstlenen Nuriye Saylanlar (45) ve Reyhan Biyik (45), köpekler için ayrilan bakim alaninin inekler tarafindan isgal edilmesinden sikayet ediyor. Ineklerin hem köpek mamalarini yedigi hem de yuvalari talan ettiginden yakinan kadinlar, duruma çözüm bulunmasini istiyor.

"Ineklere de yazik, onlarin burada ne isi var"

Bazi çobanlarin kendilerini rahatsiz ettigini ileri süren Reyhan Biyik, "Çobanlar burada köpekleri beslememize, onlari burada barindirmamiza izin vermiyor. Çobanlar ineklerini saliyor ve inekler köpeklere getirdigimiz mamalari yiyor. Daha sonra bize ‘Cumhurbaskani emir verdi köpeklerin ne isi var burada?’ diyorlar. Bu köpekler nereye gidecek, yavrular ölüyor ve çok üzülüyorum. Ben sadece cumhurbaskanimdan köpeklere zulüm yapilmamasini istiyorum. Çok üzülüyorum, bu köpekler sanki benim yavrularim. Çobanlar köpekleri beslememize izin vermedigi gibi üstümüze de yürüyorlar, bizi kiskirtiyorlar ve ’Burasi bizim’ diyorlar. Ineklere de yazik, onlarin ne isi var burada. Çobanlar daha sonra köpek mamasi yiyen inegin sütünü insanlara satiyor. Tek istedigimiz çobanlar bize dokunmasin, bizi rahat biraksin" dedi.



"Nasil böyle merhametsiz olabiliyorlar"

Nuriye Saylanlar ise "Benim anladigim kadariyla burayi çobanlar sahiplenmis, hiçbir sekilde bizi burada barindirmak istemiyorlar. Bu sokak hayvanlari nereye gitsin? Bunlar da Allah’in yarattigi dilsiz kullar. Allah diyor ki; ’Sen benim dilsiz kuluma merhamet et.’ Bu nasil bir insanlik? Ben gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Insanlar nasil böyle merhametsiz olabiliyorlar" diye konustu.

Kaynak: İHA