Sarigül Açiklamasi 'Türkiye'nin Kurtulusu Ekonomik Milliyetçilik'

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, “Türkiye’nin kurtulusunu ekonomik milliyetçilik yapmakta görüyoruz” dedi.

Sarigül Açiklamasi 'Türkiye'nin Kurtulusu Ekonomik Milliyetçilik'
Bölge toplantisi için Denizli’ye gelen TDP Genel Baskani Mustafa Sarigül, gerçeklestirdigi esnaf ziyaretlerinin ardindan Delikliçinar Yenicami’de Cuma namazi kildi. Daha sonra Çatalçesme Oda Tiyatrosu’nda Ege Bölgesi il baskanlariyla bir araya gelen Mustafa Sarigül, burada gündemdeki konularla alakali degerlendirmelerde bulundu.

Halkin mutlu ve devletin güçlü olmasi için yollarda oldugunu ifade eden TDP Genel Baskani Sarigül, “Herkesin yapacak isi olsun, yiyecek asi olsun, basini sokacak yuvasi olsun diye yollardayiz. Ayri gayri bitsin diye yollardayiz. Ötekisi olmayan bir Türkiye için yollardayiz. Biz, issizlerle, evsizlerle, çaresizlerle, kimsesizlerle, yoksullarla ittifak yapiyoruz. Biz, emeklilerle, emekçilerle, esnaflarla, EYT’lilerle, kadro bekleyenlerle, 3600 ek gösterge isteyenlerle, atanamayanlarla ittifak yapiyoruz. Biz pazarlik yapmak için degil çarsiyi pazari rahatlatmak için ittifak yapiyoruz. Bizim koltuk derdimiz yok, bizim tek derdimiz var o da ekmek kuyrugundaki o amcaya hakkini helal ettirmek. Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Günü kurtaran politikalarla artik bu ülke yönetilemez. Yeni çözümler üretmemiz lazim. Degismemiz ve degistirmemiz lazim. Bunlari yapabilecek olan tek parti Türkiye Degisim Partisidir”

“Türkiye’nin kurtulusu ekonomik milliyetçilik”

Türkiye’nin daha iyi bir konuma ulasabilesi için üretime agirlik verilmesi gerektigine dikkat çeken Mustafa Sarigül, söyle konustu: “Türkiye, zamlardan, faturalardan baska bir sey konusamiyor. Faturalar cepleri degil canlari yakiyor. Esnafa dükkan kirasi kadar elektrik faturasi geliyor. Akaryakit zamlari, tasimacilara kontak kapattiriyor. Türkiye’nin kurtulusunu ekonomik milliyetçilik yapmakta görüyoruz. Ekonomik milliyetçilik, tarima önem vermektir. ABD, Rusya, Kanada çiftçisini degil Denizli çiftçisini ihya etmektir. Çayimiza, findigimiza, pamugumuza, zeytinimize, üzümümüze sahip çikmaktir. Yabanci sirketlerin ne ekip biçecegimize karismasina izin vermemektir. Devlet üretme çiftlikleri, tarim isletmeleri açmaktir. Ekonomik milliyetçilik Türk markalarini degerli kilmaktir. Markalasmaktir. Ekonomik milliyetçilik, ihracati artirmak ithalati azaltmaya çalismaktir. Ekonomik milliyetçilik, yerli mali yurdun mali herkes onu kullanmali demektir.”

“Türkiye’yi varliga, berekete, adalete ve huzura kavustururuz”

Türkiye Degisim Partisi’nin daha refah bir Türkiye için kurulmus bir parti oldugunu savunan Sarigül, konusmasini su sekilde tamamladi: “Bize destek verirseniz; sizi aç birakmayiz, açikta birakmayiz. Sizi üsütmeyiz. Pahaliligi biz önleriz. Mutfaklarda huzuru biz saglariz. Çocuklarimiz iyi egitim alir, gençlerimiz is bulur. Memurlar, isçiler, emekliler iyi bir maas alir. Yolsuzluk, israf ve satafati bitiririz. Türkiye’yi varliga, berekete, adalete ve huzura kavustururuz.”
Kaynak: İHA