Yenilik Partisi Genel Baskani Yilmaz'i Biçaklayan Süphelinin Ifadesi Ortaya Çikti

Yenilik Partisi Genel Baskani Öztürk Yilmaz, kendisiyle görüsmek için gelen Serhat K. tarafindan biçaklanirken, Yilmaz, kalçasindan yaralandi saldirgan ise kaçti. Ihbar üzerine genel merkeze gelen saglik görevlileri, Yilmaz’a ilk müdahaleyi gerçeklestirdi. Yilmaz, daha sonra ambulansla özel hastaneye kaldirilarak, tedaviye alindi. Süpheli Serhat K., Ankara emniyetindeki islemlerinin ardindan Ankara Adliyesi’ne sevk edildi.

’Emniyetteki ifadesi ortaya çikti’

Yenilik Partisi Genel Baskani Öztürk Yilmaz’a parti genel merkezinde biçakli saldirida bulundugu degerlendirilen sahisin emniyetteki ifadesi ortaya çikti. Süpheli Serhat K., Yenilik Partisi Genel Baskani Yilmaz’in sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimlar nedeniyle bu eylemi gerçeklestirdigini ifade etti.

"Kendisine ceza vermek istedim"

Öztürk Yilmaz’i neden arastirdigi sorulmasi üzerine süpheli Serhat K. "Yapmis oldugu paylasimlarla alakali olarak kendisine ceza vermek için bulmak istememden kaynakli. Olayi gerçeklestirdikten sonra ASTI’ye geldigimde 225 lira param vardi. Bunun 200 lirasini otobüs parasi verdim. Üzerimde baska para yoktu. Istanbul’a gittikten sonra ailemi görüp daha sonra teslim olacaktim" dedi.

Süpheli Serhat K. eylemi gerçeklestirirken kimseden talimat almadigini ifadelerine eklerken, pisman oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA