Belçika'da Eski AP Üyesine Yolsuzluktan Gözalti

Belçika’da yolsuzluk ve kara para aklama sorusturmasi kapsaminda düzenlenen genis çapli bir operasyon sonucu eski bir Avrupa Parlamentosu (AP) üyesinin de bulundugu 4 kisinin gözaltina alindigi bildirildi.

Belçika'da Eski AP Üyesine Yolsuzluktan Gözalti


Belçika’da polis, yolsuzluk ve kara para aklama sorusturmasi kapsaminda baskent Brüksel’de 16 ayri operasyon gerçeklestirdi. Brüksel savciligi tarafindan yapilan açiklamada, “Federal adli polis Brüksel’in çesitli belediyelerinde 14 arama gerçeklestirdi. Özellikle Ixelles, Schaerbeek, Krainem, Forest ve Brüksel Merkez’de. Bu aramalar, suç örgütü eylemleri, yolsuzluk ve kara para aklama iddialarina yönelik genis bir sorusturmanin parçasi olarak gerçeklestirildi" ifadeleri kullanildi.

Eski AP üyesi de gözaltinda

AP Sosyalist grubu eski üyelerinden Pier-Antonio Panzeri ve Uluslararasi Sendikalar Konfederasyonu (ituc) Genel Sekreteri Luca Visentini, bir AP üyesi asistani ve bir STK baskanindan olusan dört süpheliyi gözaltina alan polis, olayin bir körfez ülkesinden yüklü miktarda para ve hediyeler alinarak AP içinde siyasi ve ekonomik kararlari etkilemek amaciyla hareket edildiginden süphelenildigini bildirdi.

Yakalananlarin hepsi Italya vatandasi

Polis tarafindan yapilan açiklamada, yakalanan 4 kisinin Italyan vatandasi oldugu ve insan haklari savunucusu derneklerde aktif rol aldiklari belirtildi. Yapilan baskinda eski AP üyesinin evinde 500 bin euro nakit bulundugu belirtilirken, yakalanan sahislarin gözaltilarinin tedbir amaçli oldugu, 48 saat içinde mahkemeye çikarilarak tutuklanabilecekleri bildirildi.

Kaynak: İHA