Baskan Dogan Açiklamasi 'Bizim Ortak Paydamiz, Sevgimiz, Birligimiz Çarsamba'

Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, ortak paydalarinin Çarsamba oldugunu söyledi.

Baskan Dogan Açiklamasi 'Bizim Ortak Paydamiz, Sevgimiz, Birligimiz Çarsamba'
Çarsamba Dernekler Federasyonu (ÇADEF), “Bilgisayarsiz Okul Kalmasin” kampanyasi ile Çarsamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ondokuz Mayis Üniversitesi Çarsamba Ticaret Borsasi Meslek Yüksekokulu ve Çarsamba Belediyesi Sezai Karakoç Gençlik Merkezi’ne bilgisayar laboratuvari olusturdu. ÇADEF ayni zamanda sosyal sorumluluk projesi kapsaminda ihtiyaç sahibi çocuklara bot ve mont yardimi sagladi.

10 yildir Çarsamba, Ayvacik ve Salipazari ilçelerinde ihtiyaç sahibi çocuklara bot ve mont desteginde bulunan Çarsamba Dernekler Federasyonu, bu yil ise geçen yil baslattigi bilgisayar laboratuvari ihtiyaci olan okullara bilgisayar sinifi kurma projesini genisleterek 4 merkezde bilgisayar sinifi kurdu.

Çarsamba Dernekler Federasyonu Genel Baskani Hayati Sözen, "Gurbette yasayan Çarsambalilari bir araya getiren ve merkezi Istanbul’da olan federasyonumuz çesitli sosyal sorumluluk projeleri yaninda 10 yildir ilçemizde listelerini önceden aldigimiz çocuklarimiza bot ve mont dagitimi yapmaktadir. Bu çalismalarimiza geçen yil ‘Bilgisayarsiz Okul Kalmasin’ sosyal sorumluluk projesini de ekledik. Geçen sene ilçemizde Yildiray Çinar Ticaret Lisesine 23 kisilik bilgisayar sinifi kurmustuk. Bu yil ise Çarsamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine 18 kisilik, Terme Karadeniz Ticaret Lisesine 15 kisilik, 19 Mayis Üniversitesi Çarsamba yerleskesindeki Bilgisayar Isletmenligi bölümüne 19 kisilik ve Çarsamba Belediyesi Sezai Karakoç Gençlik Merkezine 5 kisilik bilgisayar sinifi kurduk. Yurt içinden ve yurt disindan katki veren tüm Çarsambali hemserilerimize ve derneklerimize tesekkür ediyorum" dedi.



“Bizim ortak paydamiz, sevgimiz, birligimiz Çarsamba”

Çarsambali olmakla gurur duyduklarini ifade eden Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan ise, “Biz Çarsambalilar olarak her zaman oldugumuz gibi yine yan yanayiz. Çarsamba Dernekler Federasyonu ve bünyesinde barindirdigi diger dernekler, Çarsamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ondokuz Mayis Üniversitesi Çarsamba Ticaret Borsasi Meslek Yüksekokulu’na bilgisayar laboratuvari kurdular. Sezai Karakoç Gençlik Merkezimize de bilgisayar desteginde bulundular. Çarsamba’mizda egitim gören ögrenciler için de kitap desteginde bulunup, mont yardimi sagladilar. Bizim sevgimiz, birligimiz, ortak paydamiz Çarsamba. Her zaman ifade etmekten büyük mutluluk duyuyorum, biz Çarsamba’mizi tanitirken, ‘Burasi Çarsamba, Burada Sevgiyle Yasanir’ diyoruz. Bu ifadenin sadece sözde kalmadigini, eyleme döküldügünü görmek de büyük bir mutluluk kaynagi. Biz sevgimizi, iyiligimizi, dostlugumuzu, kardesligimizi paylasarak yasiyoruz. Tarihi, dogasi, kültürüyle oldugu kadar insaniyla da örnek bir ilçeyiz. Bugün de çok güzel bir amaç için bir aradayiz. Egitim kenti Çarsamba’mizda, egitim gören gençlerimize, çocuklarimiza güzel bir olanak saglanmis oldu. Çarsambalilik ruhu gurbete gidilse de eksilmez. Hemsehrilerimiz gurbette yasasalar da dogduklari topraklara aidiyetleri devam ediyor. Her anlamda, her yerde Çarsambaliligimizla gurur duyuyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA