Baskan Altay Açiklamasi 'Türk Dünyasinin Sesinin Daha Fazla Duyulmasi Için Çalisacagiz'

Türk Dünyasi Belediyeler Birligi Baskani ve Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, birligin Konya’da düzenlenen yönetim kurulu toplantisinda yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Bundan sonra hep birlikte çok daha güzel isler yapacaklarina inandigini ifade eden Baskan Altay, “Ayni azim ve kararlilikla gönül cografyamizdaki belediyelerimizle iliskilerimizi güçlendirmeyi, bilgi birikimimizi paylasmasi arzu ediyoruz” dedi.

Baskan Altay Açiklamasi 'Türk Dünyasinin Sesinin Daha Fazla Duyulmasi Için Çalisacagiz'
Türk Dünyasi Belediyeler Birligi (TDBB) Yönetim Kurulu Toplantisi, Konya Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde yapildi. Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilen TDBB Yönetim Kurulu Toplantisi’nda konusan TDBB Baskani ve Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, geçtigimiz Haziran ayinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Baskani Mustafa Sentop’un katilimiyla TDBB Genel Kurulunu gerçeklestirdiklerini hatirlatti.

“Insallah hep birlikte çok daha güzel isler yapacagimiza inaniyorum”

Genel kurula bu kadar güçlü bir katilimin bundan sonra yapacaklari isler için de kendilerini cesaretlendirdigini vurgulayan Baskan Ugur Ibrahim Altay, “Insallah hep birlikte çok daha güzel isler yapacagimiza inaniyorum. TDBB kuruldugu günden itibaren bölgesinde önemli isler yapmis, özellikle kardes sehir iliskilerinin yürütülmesi, sehirlerimizdeki sehircilik anlayisinin gelismesi, kültürel mirasin korunmasiyla ilgili çok önemli projeler hayata geçirmistir. Pandemi döneminde her ne kadar yüz yüze görüsmeler olmasa da online olarak da egitimlerimize devam ettik. Insallah bundan sonra da ayni azim ve kararlilikla gönül cografyamizdaki belediyelerimizle iliskilerimizi güçlendirmeyi, bilgi birikimimizi paylasmayi arzu ediyoruz. Yeni yönetim kurulumuzla yüz yüze yaptigimiz ilk toplanti bu. Onun için aramiza yeni katilan arkadaslarimiza ‘hos geldiniz’ diyorum” dedi.



“Yeni hedeflerimizi bugünkü yönetim kurulu toplantimizda koyacagiz”

Özellikle Türk Devletleri Teskilati’nin bundan sonra daha aktif bir sekilde hayatina devam edecek olmasinin kendileri için de yeni bir heyecan olusturdugunu aktaran Baskan Altay, “Biz de yeni hedeflerimizi insallah bugünkü yönetim kurulu toplantimizda koyarak, yeni dönemde çalismalarimiza devam edecegiz. Özellikle egitim faaliyetlerinin artirilmasi, gençlikle ilgili çalismalarin yürütülmesi yeni dönem hedeflerimizden olacak” ifadelerini kullandi.

“Hazreti Mevlana ögretisinin tüm dünyaya yayilmasiyla ilgili yogun bir çaba ve gayret içerisindeyiz”

Konya’nin bugünlerde önemli bir etkinlige ev sahipligi yaptiginin altini çizen Ugur Ibrahim Altay, “Seb-i Arus haftasindayiz. Hazreti Mevlana’nin ahirete irtihalinin 749. yilini Seb-i Arus etkinlikleri çerçevesinde aniyoruz. Bu yil da 7 Aralik’ta basladigimiz programlar 17 Aralik’ta Seb-i Arus töreniyle tamamlanmis olacak. Konya bugünlerde yurt içinden ve yurt disindan yüzlerce misafir agirliyor. Hazreti Mevlana ögretisinin tüm dünyaya yayilmasiyla ilgili yogun bir çaba ve gayret içerisindeyiz. Bu yil özellikle hedefimiz Seb-i Arus’un 750. yilina hazirlik olacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yili oldugu gibi Seb-i Arus’un 750. yili. Insallah Kültür ve Turizm Bakanligimizla birlikte 750. yilda hem ülkemizde hem dünyada önemli isler yapmayi planliyoruz” seklinde konustu.



“Türkiye Yüzyili hedefi dogrultusunda çalisacagiz”

Konya Büyüksehir Belediyesi olarak uluslararasi organizasyonlarda görev alma konusunda çalismalara devam ettiklerini de paylasan Altay, “Haziran ayinda TDBB Yönetim Kurulu Baskanligi’ni tekrar bana tevdi ettiginiz için tüm delegelerimize tesekkür ediyorum. Bununla birlikte geçtigimiz aylarda Güney Kore’de yapilan UCLG Dünya Konseyi’nde 2023-2024 yillari arasinda Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yilinda Dünya Belediyeler Birligi Baskanligi’ni Konya olarak üstlenmis olacagiz. Ayrica Konya merkezli olarak kurdugumuz Uluslararasi Tarim Sehirleri Birligimiz de su an itibariyle 15 ülkeden üyeyle uluslararasi iliskilerine devam ediyor. Insallah Cumhurbaskanimizin ‘Türkiye Yüzyili’ hedefi dogrultusunda ülkemizin temsilinin artirilmasi, uluslararasi camiada Türkiye’nin belediyecilik anlayisinin tanitilmasi, Türk dünyasinin sesinin daha fazla duyulmasiyla ilgili bundan sonra da çalismaya gayret edecegiz. Tüm katilimci belediye baskanlarimiza tesekkür ediyorum. Çünkü belediyecilik her zaman yogundur. Burada bulunan herkesin Türk dünyasina katki sunmak için hazir bulunuyor olmasi mutlulugumuzu artiriyor. Yönetim kurulu toplantimizin hayirlar getirmesini temenni ediyorum” diye konustu.

TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak tarafindan faaliyet raporunun okumasinin ardindan toplantida gündem maddeleri görüsüldü. Toplantiya TDBB Yönetim Kurulu üyeleri; Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Azerbaycan Sehir Belediyeleri Birligi Baskani Temraz Tagiyev, Mogolistan Yerel Yönetimler Birligi Baskani Batbold Sundui, Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan, Arnavutluk Belediyeler Birligi Genel Müdürü Agron Haxhimali, Kuzey Makedonya Tetova (Kalkandelen) Belediye Baskani Bilal Kasami, Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, Basiskele Belediye Baskani Mehmet Yasin Özlü, Bayrampasa Belediye Baskani Atila Aydiner, Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin, Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin, Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Ihsan Tahmazoglu, Tavsanli Belediye Baskani Mustafa Güler, Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim, Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy katildi.

Kaynak: İHA