Tesbih Ve Dogal Taslar Fuari 22 Aralik'ta Basliyor
Adana’da ilki düzenlenecek Tesbih ve Dogal Taslar Fuari 22-25 Aralik tarihleri arasinda gerçeklestirilecek.

Toplantida bir degerlendirmede bulunan Vali Elban, Adana Uluslararasi Fuar ve Kongre Merkezi’nde 10 bin metrekare alan üzerinde kurulacak fuara 70 farkli sehirden 250 yerli ve 20’nin üzerinde de yabanci firmanin katilacagi bilgisini verdi.
Adana’da çok fazla tesbih çesidi, degerli tas ve antika eserin bulundugunu aktaran Vali Elban, “Her alanda ülkemizde öncü alan kentimizin bu varligini da en iyi sekilde degerlendirmek istedik. Bu dogrultuda arkadaslarimizin da önerileriyle Türkiye’de en fazla tesbih üreten sehir olan Adana’da bir fuarin yapilmasini uygun gördük. Tesbih ve Dogal Taslar Fuari’mizla ülkemizde bir ilki gerçeklestirecegiz. Umuyorum ki fuarlar kenti Adana’miza Tesbih ve Dogal Taslar Fuari da çok yakisacak” dedi.
Vali Yardimcisi Huriye Küpeli Kan, Ticaret Il Müdürü Adnan Ekiz, Il Basin ve Halkla Iliskiler Müdürü Kamil Eskimez, Il Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Adana Olgunlasma Enstitüsü Müdürü Seher Coskun ile Çukurova Fuarcilik A.S. Müdürü (ÇUFAS) Emir Basalak’in katildigi toplanti; yapilan degerlendirmelerin ardindan sona erdi.
