Zeytin Isçilerini Tasiyan Minibüse Tir Çarpti; 2'Si Agir 8 Yarali

Bursa’nin Orhangazi ilçesinde zeytin toplamaya giden isçileri tasiyan bir minibüsd tarlaya dönüs yapmak istedigi sirada arkadan gelen bir TIR çarpti. Kazada 2’si agir 8 kisi yaralandi.

Zeytin Isçilerini Tasiyan Minibüse Tir Çarpti; 2'Si Agir 8 Yarali
Kaza sabah 08.00 siralarinda Orhangazi-Iznik Karayolu Üregil kavsagi yakinlarinda meydana geldi.

Alinan bilgiye göre Orhangazi istikametinden Iznik istikametine dogru gitmekte olan ve ehliyetsiz oldugu belirlenen C.K.(19) idaresindeki 21 SZ 524 plakali zeytin isçilerini tasiyan bir minibüse Üregil kavsagi yakinlarinda ana yoldan tarlaya dönüs yapmak istedigi esnada ayni yönde seyreden Ali Ihsan P. (59) yönetimindeki 54 KU 659 plakali bir TIR çarpti. Çarpmanin siddeti ile savrulan minibüs zeytinlige sürüklendi.

2’si agir 8 kisi yaralandi

Kaza sebebiyle olay yerine çok sayida ambulans ve jandarma ekipleri sevkedildi. Orhangazi, Gemlik ve Iznik’ten gelen ambulanslar minibüsteki yaralilardan Fatma Karaboga (18) Isa Karaboga (41), Bahriye Kalender (64), Sadettin Kizmaz (70), Hanife Bakir (70), Minibüs sürücüsü C.S., Halil Ibrahim Karaboga (16) ve Yusuf Karaboga’yi (12) Orhangazi Devlet Hastanesine kaldirdi.

2 kisinin durumu agir

Yaralilardan Fatma Karaboga ve Bahriye Kalender’in durumunun ise agir oldugu belirlendi. TIR sürücüsü Ali Ihsan P. minibüsün önünde seyir halindeyken aniden tarlaya dogru dönüs yapmak istedigini fren yapmasina ragmen minibüse çarptigini belirtti.

Cumhuriyet Savciligi ve Jandarma ekipleri kaza ile ilgili sorusturma baslatti.
Kaynak: İHA