Teknolojiyle Birlikte Rafa Kalkan Esyalar Görücüye Çikti

Sakarya’nin Karasu ilçesinde gerçeklestirilen sergide, teknolojiye yenik düsmüs esyalar ögrencilere tanitildi. Ögrenciler, eski esyalari ilgiyle inceledi.

Teknolojiyle Birlikte Rafa Kalkan Esyalar Görücüye Çikti
Karasu Yali Ilkokulu’nda gerçeklestirilen “Geçmisten Günümüze” isimli etkinlikte günümüzde teknolojiye yenik düsen, kullanilamayan fakat geçmiste hayatin merkezinde olan esyalar görücüye çikti. Velilerin evlerinden getirilerek sergilenen eski esyalara ögrenciler büyük ilgi gösterdi. Sergiyi Karasu Belediye Baskan Yardimcisi Hüdaver Agun, Karasu Ilçe Milli Egitim Müdürü Çetin Turhan ve ilçe protokolü de ziyaret etti.

“Bu esyalar geçmiste hayatimizin ortasindaydi”

Okul Müdürü Riza Özdemir, “Geçmiste insanlar neler kullanmislar, hangi esyalari hayatlarinin ön planinda tutmuslar, çocuklarin bunlari görmesini istedik. Bu esyalar, geçmiste hayatimizin tam ortasindaydi. Teknoloji ilerledikçe bu esyalar ikinci planda kaldi, antika veya süs esyasi halini aldi. En basitinden surada görmüs oldugunu dikis makinesi, reklam olarak genis kitlelere yayilmis bir slogani vardi. ‘Zetina dikis makinasi, her genç kizin rüyasi’. Ama artik öyle bir rüya yok” dedi.



“Anneannemin evinde görmüstüm”

Sergiyi gezen ve giydigi kiyafetle dikkatleri üzerine çeken okulun ögrencilerinden Yaren Parlak, “Daha önceden anneannemin evinde görmüstüm. Surada bulunan sürahiyi kullaniyor. Sicak su koyup çay demliyor. Ben de eskiden patigim vardi. Onu kullaniyordum” seklinde konustu.

Sergi sonunda Türk mutfaginin yerel lezzetleri olan ve ögretmen, ögrenci ile veliler tarafindan hazirlanan çigköfte ve gözleme ikram edildi. Ögretmenler tarafindan saz esliginde söylenen türküler de begeniyle dinlendi.
Kaynak: İHA