Mugla, Türkiye Yüzyili'nda Turizmin Parlayan Yildizi Olacak

Mugla’da turizmin 2022 yili performansinin degerlendirildigi, önümüzdeki yillarda ve Türkiye Yüzyili’nda turizm verimliligini artirarak Mugla’nin turizmin parlayan yildizi olmasini saglayacak projelerin görüsüldügü toplanti Mugla Valisi Orhan Tavli baskanliginda yapildi.

Mugla, Türkiye Yüzyili'nda Turizmin Parlayan Yildizi Olacak


Mugla Valiligi Avrupa Birligi ve Proje Ofisi’nden Dr. Buket Balliel Ünal, Gastronomi Turizmi ve Spor Turizmi konularinda sunum yapti. Mugla’nin antik çaglardan bugüne sifa merkezi oldugunun belirtildigi toplantida sifa dagitan asirlik yemek kültürünün gelen misafirlere tanitilmasi ve Mugla gastronomisinin turizmle bulusmasi çalismalarinin yaninda ’4 mevsim spor 4 mevsim turizm’ mottosu ile baslatilan Spor Turizmi çalismalari anlatilarak istisare edildi. Mugla Valiligi Avrupa Birligi ve Proje Ofisi’nden Dr. Çigdem Demirci ise Saglik Turizmi konusunda yapilan çalismalari ve isbirligi imkanlarini anlatti.

Toplantida yaptigi konusmada Mugla’nin turizm potansiyelinin gelistirilmesi konusunda yapilan çalismalarin sektör devlet isbirliginde ivme kazandigini belirten Mugla Valisi Orhan Tavli, Ege ile Akdeniz’in bulustugu dogasi, tarihi ve kültürel zenginligi ile öne çikan, kiyi turizminin yaninda alternatif turizm türlerinde essiz imkanlara sahip olan, dört mevsim turizmin hedeflendigi Mugla’da yapilan çalismalarin sonuçlarinin görülmeye baslandigini ifade etti.



Tarih ve kültür turizmi altyapisinda da önemli ilerlemeler kaydedildigini, pek çok tarihi ve kültürel zenginligin turizme kazandirildigini belirten Vali Tavli, tarih ve kültür turizmi potansiyelinin gelistirilmesinde saglanan desteklerin önümüzdeki yillarda da artarak devam edecegini vurguladi.

Turizmde bu sene yakalanan sayilarin hem Mugla ekonomisine hem de ülke ekonomisine büyük katkilar sundugunu, turizmde birçok Avrupa ülkesinden daha iyi, daha kaliteli hizmetler verildiginin altini çizen Vali Tavli, Geleneksel Türk Misafirperverligini modern isletmecilik anlayisiyla harmanlayarak ortaya koydugu kaliteli hizmet ile Türkiye Yüzyili’nda Mugla’nin turizmin parlayan yildizi haline gelmesi sürecine katki sunan turizm sektörü yöneticilerine tesekkür etti.

Sektör temsilcilerinin de sorun, talep ve beklentilerini anlattiklari toplantida 2022 yilinin degerlendirmesi de yapildi. Önümüzdeki yillarda ve Türkiye Yüzyili’nda izlenecek turizm stratejileri konusunda istisarelerde bulunuldu.

Mugla’nin Ula ilçesine bagli Akyaka’da bir otelde yapilan toplantiya Mugla Valisi Orhan Tavli’nin yani sira Vali Yardimcisi Murat Sari, Kültür ve Turizm Il Müdürü Hüseyin Toprak, Tarim ve Orman Il Müdürü Baris Saylak, Gençlik ve Spor Il Müdürü Musa Kazim Açikbas, Il Saglik Müdür Vekili ve Halk Sagligi Baskani Dr. Eris Basaran Akça, Mugla Valiligi AB ve Proje Ofisi’nden Buket Balliel Ünal ve Dr. Çigdem Demirci ile turizm sektöründe görev yapan genel müdürler katildi.

Kaynak: İHA