Kagithane Belediyesi Ilçedeki Tüm Gençleri Afetlere Karsi Egitiyor

Kagithane Belediyesi, afetlere karsi farkindaligin yayginlasmasi adina ilçedeki tüm ortaokul ve liselerde afet farkindalik egitimleri düzenliyor.

Kagithane Belediyesi Ilçedeki Tüm Gençleri Afetlere Karsi Egitiyor
Deprem, sel, yangin gibi dogal afetlere karsi Kagithane Belediyesi gençleri bilinçlendiriyor. Kagithane Belediyesi, afetlere karsi farkindaligin yayginlasmasi adina ilçedeki tüm ortaokul ve liselerde afet farkindalik egitimleri düzenliyor. Kagithane Belediyesi’nin koordinasyonunda Belediye Sivil Savunma Uzmani egitimcileri ile yapilan egitimlerde; ögrenci ve ögretmenler afet öncesi, afet sirasinda ve sonrasinda neler yapilmasi gerektigi konusunda bilgilendiriliyor.

Katilimcilara çök-kapan-tutun hareketleri, afetlere karsi binalarda alinmasi gereken tedbirler, toplanma alanlarinin kullanimi; bayilma, kanama, soluk borusu tikanmalari ve hafif yaralanmalarda yapilacak ilkyardimlar acil durum çantasi hazirlanmasi gibi konular ögretiliyor. Kagithane Belediyesi’nin okullardaki Afet Farkindalik ve Ilkyardim Egitimleri egitim dönemi boyunca devam edecek. Egitime katilan ögrencilerin tümüne Kâgithane Belediyesi tarafindan 4 GB’lik mobil internet paketi de hediye ediliyor.

Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin afetlerin degil tedbirsizligin can yaktigini belirterek, “Olasi Istanbul depremi için gereken tedbirlerimizi aldik. Bu konuda alinabilecek en iyi tedbirin farkindalik oldugunu düsünüyoruz. Olasi bir afet aninda gençlerimizin gücüne, aklina güveniyoruz. Bu nedenle onlara afet egitimleri vererek hem kendi canlarini korumalarini hem de yakinlarina faydali olabilmelerini amaçliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA