Izmir'in Kuzeyinde 'Türkiye Yüzyili' Rüzgari

AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli; il ve ilçelerin ana kademe, kadin ve gençlik kollariyla birlikte yapilan 30 ilçe es zamanli ziyaret programina; Dikili, Bergama ve Kinik’ta katildi. Üç ilçede çesitli temaslarda bulunan Baskan Sürekli, Izmir’in kuzeyinin de yapilan yatirimlarla tarimdan tarihe yükselen bir deger olduguna dikkat çekti.

Izmir'in Kuzeyinde 'Türkiye Yüzyili' Rüzgari
AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, ‘Türkiye Yüzyili’ açilimiyla sürdürdükleri 30 ilçe es zamanli saha çalismasi çerçevesinde Dikili Dayanisma Tarimsal Kalkinma Kooperatifi Kadin Girisimi ve esnafla bir araya geldi. Dikili’de birbirinden önemli proje ve yatirimi hayata geçirdiklerini söyleyen AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, “Öncelikle adliye ve okullarimiz olmak üzere hizmet kurumlarimizi modern hale getirdik. Dikili Tarima Dayali Sera Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin temel atma törenini geçtigimiz agustos ayinda son Basbakanimiz Binali Yildirim’in katilimi ile yaptik. Tarimsal gelisimin yani sira 3 bin 500 insanimiza is imkani olusturacak bir alan olusturduk. 3 bin dönüm arazi üzerine kurulacak olan bu OSB projesinde, 50 adet 25 dönümlük sera parseli, ayrica 35 adet sanayi depolama ve paketleme parseli mevcut. Son dönemde yatirimcilarin odagi haline geldi. Madra Barajiyla 47 bin dönüm tarim arazisini su ile bulusturduk. Çandarli Içme Suyu Göleti ile 100 bin nüfusa yetecek içme suyu göleti yaptik. Yahsibey Göleti ile yine 27 bin dönüm araziye su ulastiracak bir yatirimi hayata geçirdik. Geyikli Baraji projemiz bakanlikta, mutlaka yapacagiz. Balikçi barinaklarimiz için büyük yatirimlar yaptik. Dikili Balikçi Amatör Tekne Yanasma Yeri Projesi yapim ihale asamasina geldi. Simdi yeni marinamiz için ihale süreci de ihaleye çikarildi, projesi yapildi. TOKI projemiz, CHP’li Dikili Belediyesi tarafindan engellenmeye çalisilsa da bizim halkin ihtiyaçlari için asamayacagimiz engel yoktur. Cumhurbaskanimizin 500 bin konut projesi çerçevesinde Dikili’ye de bin konut yapilacak. Gençlik ve Spor Bakanimiz Muharrem Kasapoglu, kendisine arz ettigimiz yeni kapali spor salonu, yari olimpik yüzme havuzu ve gençlik merkezi projesinin sözünü verdi. Bunlari da kisa sürede ilçemize kazandiracagiz” dedi.



“Bergama katlanarak büyüyor”

Sürekli, Bergama’daki programi çerçevesinde de üye ve esnaf ziyaretleri gerçeklestirdi. Bergama Ticaret Odasi Baskani Lütfi Kolat ile yönetimini ziyaret ederek, ilçenin tarim ve sanayide öne çikan isletmelerinde incelemelerde bulunan Baskan Sürekli, “Bergama, kuzeyin yildizi olmaya aday. Üzerine katarak yoluna devam ediyor, katlanarak büyüyor. Izmir-Istanbul otoyolunun buraya çok büyük fayda getirecegini söylemistik, öyle de oldu. ‘Çanakkale Köprüsü’nün buraya çok faydasi olacak’ dedik. Öyle oldu. Keza, yeni açilan Küçükkuyu Tünelleri de buraya çok büyük fayda saglayacak. Ne söz verdiysek ne konustuysak realize oldu. Millet Bahçesi tüm engellemelere ragmen yapacagiz. Zeytinpark tamamlandi. TOKI evleri yükseliyor. 1. etap bitti, 2. etap basliyor. Devlet Hastanemizi, bölge hastanesi düzeyinde gelistirdik. Bergama Organize Sanayi Bölgesi (BOSBI) yenilenebilir enerji merkezi olarak hayata geçti. Devami ile ilgili projelerde gelecek. Bergama Ticaret Odasi’nin yanindayiz. Bergama haklinin yanindayiz. Odamizin ‘Kuzeyin Incileri’ projesi akamete ugradi ama paydas oda baskanlari ile ortak ilk toplantiyi Bergama’da kaymakamlik ve belediyemizin organizasyonuyla burada yapmak çok verimli olacak” diye konustu.

Kinik’ta ‘Gönül Kapisi’ ziyaretleri yapan Sürekli, ilçenin ‘AK Parti Belediyeciligi’ ile birlikte adindan söz ettirmeye basladigini belirterek üretilen yerel hizmetin örnek niteliginde oldugunu söyledi.

Yerel idaresi de kendilerinde olan ilçelerde, merkezi idarenin de destegiyle kurgu degil, gerçek ve büyük isler basarildiginin altini çizen Sürekli, “Dev kamusal yatirimlarla bu bölgedeki ilçelerimizin önünü açiyoruz. Bergama ve Kinik; yerel hizmetlerde AK Parti’nin icraat temelli anlayisini pratikte zaten yasiyor. Dikili’nin yükselisi ise hükümetimizin yatirimlari sayesinde. Bölgeyi, tarimdan tarihe ayaga kaldiran birçok isin altinda AK Parti’nin imzasi var. CHP’li yerel idarenin aksine; yikmiyor, yapiyor; durmuyor, kosuyoruz. Bir diger önemli nokta; birileri gibi göz boyamiyoruz. Katma degeri olan, sehrimizi ayaga kaldirarak büyüten adimlar atiyoruz. Mesela; biz Bergama’da Cumhurbaskanimizin talimatiyla Türkiye’nin Venedik’i olacak, 6 medeniyete birden yolculuk sansi sunacak Antik Selinos Kanali Restorasyon ve Islah Çalismasini hizla yürütürken, birileri Urla’da tarihi yok ediyor. Birileri, kooperatifçilik uygulamalarinin saibeleriyle tartisilirken; biz barajlar, göletler, limanlar insa ediyor; tarimi ve sanayiyi tüm bilesenleriyle bir araya gelerek destekliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA