Istanbul'da Balik Tezgahlarinin En Ucuz Baligi 70 TL Ile Hamsi Oldu

Balikçilarin soguk hava ve lodos nedeniyle denize açilamamasi ve denizdeki balik azalmalari fiyatlara artis olarak yansidi. Istanbul’da balik hallerinde, en ucuz balik kilosu 70 TL ile hamsi oldu.

Istanbul'da Balik Tezgahlarinin En Ucuz Baligi 70 TL Ile Hamsi Oldu


Saganak ve yagisli hava nedeniyle balikçilar ava çikamazken balik tezgahlari olumsuz etkilendi. Yasanan bu durum balik fiyatlarina artis olarak yansidi. Pazarin en ucuz baligi kilosu 70 TL ile hamsi oldu. Balikçilar, hava sartlarinin iyiye gitmesi ile birlikte fiyatlarin düsecegini söylüyor. Balik pazarinda hamsinin kilosu 70 TL, çinekop 100 - 120 TL, palamut 80 TL, istavrit 70 TL, sarikanat 120 - 130 TL arasinda satiliyor.

“Palamut çekildi küçük baliklar gelmeye basladi”

Hava sartlarindan dolayi baligin az geldigini ifade eden balikçi Baris Durmaz, “Bu aralar istavrit bol çikarken, çinekop ve hamsi de geliyor. Palamut çekildi, küçük baliklar gelmeye basladi.

Fiyatlar da yavastan gerilemeye basladi.

Vatandas genel olarak çinekopa talep gösteriyor. Çinekopun kilosu 100 ile 120 TL arasinda, istavrit 70 TL, hamsi 70 TL, palamut tane 80 TL’den satiyoruz. Geçen haftaya göre fiyatlar, hava sartlarindan dolayi biraz yüksek. Pazarin en uygun baligi hamsi diyebiliriz. Ilerleyen günlerde çinekopun 50-60 TL’ye gerileyecegini düsünüyoruz” seklinde konustu.



“Pazarin en uygun baligi kilosu 70 TL ile hamsi”

Palamutun yerini küçük baliklara biraktigini belirten balikçi Samet Balyemez, “Fiyatlar, hava sartlarindan dolayi geçtigimiz haftaya göre yüksek. Su anda hamsinin kilosu 70 TL, istavrit 70 TL, çinekop 100 TL, sarikanat ise 120 - 130 TL arasinda degisiyor. Havalar iyi giderse fiyatlar biraz daha azalir. Pazarin en düsük fiyatli baligi hamsi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA