Çiftçilere Hibe Destekleri Anlatildi

Adiyaman’in Kahta Ziraat Odasi’nda, Kirsal Kalkinma Destekleri Çerçevesinde Tarima Dayali Ekonomik ve Altyapi Yatirimlarinin Desteklenmesi (KKYDP) 2022-2023 basvuru dönemi bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Çiftçilere Hibe Destekleri Anlatildi
Toplantiya katilan çiftçilere, devlet hibe destekleri anlatilarak, çiftçilerin nasil bir yol almalari konusunda bilgiler verildi.

Adiyaman Kirsal Kalkinma ve Örgütleme Sube Müdürlügü Personeli Ziraat Mühendisi Ilker Yener, aile isletmeciligi faaliyetlerin altyapi sistemleri yatirimlari, aricilik ve ari ürünlerine yönelik yatirimlar, bilesim sistemleri ve egitim yatirimlari, el sanatlari ve katma degerli ürünlere yönelik yatirimlar, ipek böcegi yetistiriciligi yatirimlari, su ürünleri yetistiriciligi yatirimlari, makine parki yatirimlari, tibbi ve aromatik bitki yetistiriciligi yatirimlari konusunda katilimcilara bilgi verdi.

Yüzde 50 hibe destegi çerçevesinde yer alan makine ekipman konusunda ise, Adiyaman Kirsal Kalkinma ve Örgütleme Sube Müdürlügü Personeli Veteriner Hekim Ayhan Çelikten tarafindan katilimcilara bilgi verildi.

Yapilan toplantida katilimcilara bakanligin baslatmis oldugu 14/3. Etap Kirsal Kalkinma Yatirimlarin Desteklenmesi Çerçevesinde Tarima Dayali Ekonomik Yatirimlarin Desteklenmesi ve Altyapi Yatirimlarinin Desteklenmesinden çiftçilerimizin nasil faydalanacaklari, nasil bir yol izlenecegi konusunda katilimcilara bilgi verildi.

Toplanti sonunda yapilan soru cevaptan sonra Kahta Ziraat Odasi Baskani Fatin Rüstü Zorlu Turanli söz alarak, toplantida emegi geçenlere tesekkür etti. Turanli, çiftçilerin ihtiyaç duydugu konularda Kahta Ziraat Odasi olarak her zaman hazir olduklarini ifade etti.

Kahta Ziraat Odasi Egitim Salonundan düzenlenen bilgilendirme toplantisina Kahta Tarim ve Orman Ilçe Müdürü Zülkif Orak, Adiyaman Tarim ve Orman Kirsal Kalkinma ve Örgütlenme Sube Müdürü Nusret Güngörmüs, Ziraat Mühendisi Ilker Yener, Veteriner Hekim Ayhan Çelikten, Kahta Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Fatin Rüstü Zorlu Turanli, kurum personelleri, teknik personel ve çiftçiler katildi.

Kaynak: İHA