Baskan Yüce, 'Sakarya Her Alanda Büyük Bir Gelisim Kaydediyor'

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin hayata geçirdigi yatirimlar yurtdisinda büyük ilgi görüyor. Aralarinda bürokrat, is insani, mühendislerin bulundugu Mogolistan’dan gelen heyet Sakarya’da hayata geçirilen yatirimlari inceledi. Baskan Ekrem Yüce, Sakarya’nin her alanda büyük bir gelisim kaydettigini ifade ederek, tarimda model uygulamalarin hayata geçirildigini dile getirdi.

Baskan Yüce, 'Sakarya Her Alanda Büyük Bir Gelisim Kaydediyor'
Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Mogolistan’dan gelen aralarinda bürokrat, is insani, mühendislerin bulundugu heyeti agirladi. Sakarya’nin tarim gelecegine büyük ivme kazandiran Seracilik Mükemmeliyet Merkezi’nde heyetle bir araya gelen Baskan Yüce, burada sehrin tarim projelerinden bahsederek tarimda bir numara olma yolunda ilerlediklerini dile getirdi.

Topraksiz jeotermal isitmali Seracilik Mükemmeliyet Merkezi’nin Türkiye’de model oldugunu kaydeden Baskan Yüce, “Dogal kaynaklari en etkin sekilde degerlendirmek amaciyla jeotermal kaynakli topraksiz tarim yapabilecek merkezimizi 53 bin metrekare alan üzerinde kurduk. Tam otomasyonlu üretim sistemine sahip olan seramizda, isitma, havalandirma, sisleme, sulama ve gübreleme otomasyon sistemi ile teknolojinin tüm imkanlariyla üretim kontrol edilmektedir. Seramizda 8 çesit domates yetistiriyoruz. 5 ayda 600 ton domates hasadi yapildi. Yil boyunca merkezimizde bin 250 ton üretim yapacagiz. Dünyanin degisen ve gelisen tarimsal üretim modellerine öncü nitelikte dizayn edilen seramizda üretilen domatesler iç piyasada tüketicilerle bulusturuyoruz” dedi.

Sera ziyareti sonra heyeti makaminda agirlayan Baskan Yüce, Sakarya’nin tanitimini yaparak sehirde hayata geçirdikleri projeleri misafirlere aktardi. Iki ülke arasinda kadim bir kardeslik olduguna deginen Baskan Yüce, “Türkiye’deki evinize hos geldiniz. Sakarya Türkiye’de 5 sektör ile ön plana çikmaktadir. Tekstil, savunma, otomotiv, tarim-süs bitkiciligi ve gida sektörü bunlardan baslicalaridir. Sehrimiz sanayide çok önemli bir yere sahiptir. Dünyanin en büyük otomobil fabrikasi basta olmak üzere dünyanin en büyük fabrikalarini bünyesinde barindirmaktadir” dedi.

Sporda yapilan faaliyetlere de dikkat çeken Baskan Yüce, “Avrupa spor sehri unvani ve belediyemiz bünyesinde bulunan farkli spor dallari ile gerek ülkemizde gerekse uluslararasi alanda önemli bir yere sahibiz” diye konustu.

’Insani yasat ki devlet yasasin’ hassasiyetiyle hareket ettiklerini dile getiren Baskan Ekrem Yüce, ziyaret sonunda heyete hediyelerini takdim etti. Ziyarette konusan Mogolistan Orhun sehri belediye meclis üyesi Myagmarsuren Bank ise, “Bizleri Sakarya’da agirladiginiz için tesekkür ederiz” seklinde konustu.

Orhun sehri belediye baskani adina Orhun sehrini temsil eden gümüs arslan Baskan Yüce’ye takdim edildi.
Kaynak: İHA