'Yerli Girisim Ekosistemini Globale Tasiyacak Yatirimlarimiza Devam Edecegiz'

Türk Telekom istiraki TT Ventures bünyesinde yürütülen girisim hizlandirma programi PILOT, bu yil 10’uncu dönem mezunlarini verdi. Programi basariyla tamamlayan 13 girisim, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki PILOT Demo Day etkinliginde girisimcilik ekosistemiyle bir araya geldi.

'Yerli Girisim Ekosistemini Globale Tasiyacak Yatirimlarimiza Devam Edecegiz'


Türk Telekom, hayata geçirdigi ‘Kurumsal Girisim Sermayesi Sirketi’ TT Ventures ile ülkemizde girisimcilik ekosistemini güçlendirmeye devam ediyor. PILOT programinin 10’uncu dönemini basariyla tamamlayan 13 ekip, sirketin ana destekçisi oldugu AKM’deki PILOT Demo Day etkinliginde, Türkiye’yi gelecege tasiyacak yenilikçi projelerini ve deger yaratacak fikirlerini katilimcilara sundu.

“Yerli teknoloji girisimlerinin yükselisine öncülük etmeyi görev edindik”

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, yaptigi açilis konusmasinda sunlari söyledi: “Türkiye’yi teknoloji yarisinda ileri tasimak ve ülkemizden dünya markalari çikarmak için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bugün, 2013 yilinda hayata geçirdigimiz Türkiye’nin ilk kurumsal girisim hizlandirma programi PILOT’un 10’uncu dönemini tamamlamanin mutlulugunu yasiyoruz. Grup sirketimiz TT Ventures’in çatisi altinda yoluna devam eden PILOT programimiz, sundugu imkanlar ve mezunlarinin aldigi yatirimlar ile önemli bir marka haline geldi. Bugüne kadar PILOT kapsaminda girisimlere yaptigimiz toplam nakit destegi 30 milyon TL’yi buldu. Ayrica, bu yil önemli bir adim daha atarak, TT Ventures’in esnek yatirim modelleriyle daha çok girisime ulasmasini mümkün kilacak “TT Ventures Girisim Sermayesi Yatirim Fonu”nu hayata geçirdik. Bu fon ile; büyüme potansiyeli yüksek, teknoloji odakli girisimlere yatirim yapmayi; fonun yatirimcilarina da stratejik ve finansal fayda saglamayi amaçliyoruz. Bu adim, yatirim stratejimizin ilk ayagi olmakla birlikte bu alandaki yeni çalismalarimizla yakin zamanda küresel düzeyde bir yapiya ulasacagiz. Türk Telekom olarak, girisimcilerimize ve fikirlerine olan inancimizla durmaksizin çalisarak, yerli girisim ekosistemini globale tasiyacak yatirimlarimiza devam edecegiz.”

Mezunlardan, yapay zekâdan yeni nesil saglik uygulamalarina yenilikçi teknoloji çözümleri

PILOT’un 10’uncu döneminde artirilmis gerçeklikten görüntü islemeye, sagliktan blokzincire, yeni nesil medyadan robotige kadar yeni alanlarda teknoloji çözümleri gelistiren 13 ekip yer aldi. Ekipler söyle açiklandi:

Dijital reklam optimizasyon ve otomasyon platformu Adsbot; sporcu termal görüntülerini analiz eden çözüm ai4sports; elektrikli araçlar için enerji transfer çözümü Car4Future; kisa film izleme mobil uygulamasi Cineshort; müsterinin sesi yönetimi platformu Cloud4Feed; endüstriyel yapay zeka-bilgisayarli görü sistemleri gelistirme ortami Inovako; online ebeveyn ve yetiskin danismanlik platformu Kidolog; yapay zeka tabanli mobil uygulama test platformu Pensor; dijital bakim yönetim platformu ServisSoft; toplama ve teslimat süreçlerini otonomize eden online market çözümü Speedy Market; tokenizasyon tabanli sporcu menajerlik oyunu platformu Sportimec; dekorasyon mühendislik uygulamasi SugAR Technology ve görsel meditasyon ve deneyim uygulamasi Visutate, PILOT Demo Day kapsaminda sunumlarini paylasti.

ABD programina katilma firsati

10’uncu dönem girisimleri, 12 hafta boyunca 250’ye yakin mentorla birebir görüsme, sirketin is baglantilarina erisim ve yatirim alma firsatini yakaladi. Programi basari ile tamamlayan ekiplerden seçilenler Amerika programina katilma hakki elde edecek.

PILOT bugüne kadar 104 mezun verdi

Yapilan açiklamaya göre, bugüne kadar PILOT’tan mezun olan 104 girisime toplamda yaklasik 30 milyon TL nakit destek verilirken, mezunlardan 45’i disaridan yatirim alarak proje ve fikirlerini gelistirme firsati yakaladi. Asya’dan Avrupa’ya, K. Amerika’dan G. Amerika’ya kadar neredeyse tüm ülkelerde faaliyet gösteren ve Türkiye için gurur kaynagi olan PILOT mezunlarinin disaridan aldiklari toplam yatirim tutari da 20 milyon dolara yaklasti.
Kaynak: İHA