(Özel) Kendi Yaptigi Teleskopla Günes Ve Ayi Yil Boyunca Görüntülüyor

Bursa’da emekli vatandas merakla baslayip teleskop üretmeyi basardi. Kendi ürettigi teleskopla yil boyu günes ve aydan harika görüntüler çekiyor. Ayrica yaptigi teleskoplari satiyor.

(Özel) Kendi Yaptigi Teleskopla Günes Ve Ayi Yil Boyunca Görüntülüyor
Özel sektörde çalistiktan emekli olan Senol Sanli, teleskop ve gökyüzünü gözlemlemeye merak sardi. Sanli, uzun çabalari sonucu kendi teleskoplarini yapmayi basardi. Yaptigi teleskoplarla yil boyu ay ve günesin hareketlerini gözlemleyerek fotograf ve videolarini çekerek paylasimlar yapiyor. Ayrica siparis oldugu zamanlarda kendi atölyesinde teleskop imalati yapiyor. Yapimi 2 hafta süren teleskoplari 10 bin liradan satiyor. Sanli, yil boyu ayin dolunay hallerini kayit altina alarak bunlari tek fotografta toplayarak dünyaya en uzak ve yakin hallerini paylasti. Tam bir uzay meraklisi olan vatandas bilgileri merak eden herkesle paylasiyor.

Emekli olduktan sonra gökyüzüne merak sardigini ifade eden Senol Sanli, "Kendi çabalarimla teleskop yapimini ögrendim. Yaptigim teleskoplarla gökyüzünü inceliyorum. Ay ve günesin yil boyu fotograflarini çekiyorum. Ayin her dolunayda fotografini çektim. Dünyaya en uzak ve en yakin halini teleskopla fotografladim. Bugün benim yaptigim teleskoplarin tanesi 10 bin lira civarinda. Isteyene teleskop yapmaktayim" dedi.

Kaynak: İHA