Kayseri OSB Meslek Yüksekokulu Kurulma Çalismalari Hizlandi

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) arasinda yapilan protokol ile ilk adimi atilan Kayseri OSB Meslek Yüksekokulu’nun kurulma çalismalari hiz kazandi.

Kayseri OSB Meslek Yüksekokulu Kurulma Çalismalari Hizlandi
Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa ve beraberindeki heyet, Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin ve yönetimine ziyarette bulundu. KAYÜ heyetinin ziyaretinde, Kayseri OSB Meslek Yüksek Okulu’nun kurulma hazirliklarina iliskin görüs alisverisinde bulunuldu.

Ziyarette Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin, KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ertugrul Sahmetlioglu, Danisman, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Ercan Karaköse ve Mustafa Çikrikçioglu MYO Müdürü, Dekan V. Prof. Dr. Oguz Öcal’dan olusan heyetle görüstü. Ziyarette, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Bozkurt, Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Gengeç ve Bölge Müdürü Yakup Gültekin de yer aldi.

Kayseri OSB Meslek Yüksekokulu’nun kurulmasina iliskin açiklamalarda bulunan Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin, “Kayseri Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak, nitelikli, bilgili ve çagimiza uygun güzel insanlarin yetismesi için Kayseri Üniversitesi ile protokol yaptik. Buradaki amacimiz ülkemizin bilgili, kültürlü, okudugunu pratikte uygulayan insanlarinin yetismesidir. Bu protokolü yaptiginiz için, bizi bu sekilde yönlendirdiginiz için yönetim kurulum huzurunda size ve degerli hocalarima saygilarimi ve tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa ise, “Yillardir gönlümüzde yatan Kayserimiz için, Üniversitemiz için, Organize Sanayi Bölgemiz için, ülkemiz için, sevdamiz olan Üniversite ve sanayi is birliginin önemli bir göstergesi olan, sanayi ile entegre el ele gönül gönüle yetistirecegimiz, üretimin bilesenlerinden nitelikli insan kaynaklarini olusturacagimiz müessesenin temellerini atiyoruz. Kayseri Organize Sanayi Bölgemizle bir protokol imzalamistik. Bu günde ziyaretimiz bir tesekkür mahiyetinde. Biraz sonra buradan OSB Teknik koleje gidecegiz yerinde incelemelerde bulunacagiz. Teknik heyetimizle, Allah izin verirse önümüzdeki dönem okulumuzu açmak için harekete geçirmek için yapacagimiz yol haritasini çizecegiz. Ben sizin nezdinizde OSB yönetimimize, sanayicilerimize, girisimcilerimize sahsim ve üniversitem adina, ögrencilerim adina sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

KAYÜ heyetinin ziyareti fotograf çekiminin ardindan sona erdi. KAYÜ heyeti, daha sonra Kayseri OSB Teknik Koleji içinde ayrilan binada öncelikli olarak açilacak meslek yüksekokulu programlari için fizibilite çalismasinda bulundu.
Kaynak: İHA