Dünyanin Ikinci Büyük Kraterinde Muhtesem Kar Manzaralari

Dünyanin ikinci büyük krateri olan Bitlis’in Tatvan ilçesindeki 2 bin 948 rakim yükseklikteki Nemrut kraterinde yagan karla birlikte seyrine doyumsuz görüntüler olustu.

Dünyanin Ikinci Büyük Kraterinde Muhtesem Kar Manzaralari
Avrupali Seçkin Destinasyonlari (EDEN) Projesi çerçevesinde mükemmelliyet ödülü" alan Nemrut Kalderasi, yagan karla birlikte tamamen beyaza büründü. Yazi ayri kisi ayri güzel olan Nemrut Kalderasi, beyaz gelinligini giymis muhtesem kis manzarasiyla adeta kendine hayran birakiyor. Bölgenin önemli destinasyonlarindan olan Nemrut Krater Gölü, karla birlikte olusan kartpostallik görüntüsüyle kis aylarinda da yogun ziyaretçi akinina ugruyor. Dogal güzelliklerinin yani sira barindirdigi sicak ve soguk gölleri, buz magarasi ve biyoçesitliligiyle her yil binlerce yerli ve yabanci turistin akinina ugrayan kaldera, karli görüntüsüyle görenleri adeta mest ediyor.

Vatandaslar akin etti

Yagan kar sonrasi olusan muhtesem manzarayi yerinde görmek isteyen vatandaslar, 2 bin 948 rakim yükseklikteki kalderaya akin edip bol bol fotograf çekmeyi ihmal etmiyor. Tavsiye üzerine ziyaret ettigi Nemrut Kraterine hayran kaldigini belirten Emrullah Tüzün, “Yazi ayri, kisi ayri güzel demislerdi. Gerçekten de öyleymis. Kisin ilk defa çikma imkanim oldu ve bu görüntüye adeta hayran kaldim. Gerçekten de yazi ayri ama kisi da ayri güzelmis. Herkese burayi ziyaret etmeyi tavsiye ediyorum” dedi.

Ziyaretçilerden Mehmet Okay ise dünyanin ikinci büyük kraterinin kis görüntüsüyle güzel manzaraya sahip oldugunu dile getirdi.

Öte yandan; yagan karla birlikte beyaz gelinligini giyen Nemrut kalderasinda olusan muhtesem kar manzaralari havadan da görüntülendi.
Kaynak: İHA