Dördüncü Kez Kalp Krizi Geçirdi, Halk Otobüsüyle Hastaneye Yetistirildi, Ilk Sözü 'Yine Mi Ölmedim' Oldu

Kahramanmaras’ta bindigi halk otobüsünde kalp krizi geçirdikten sonra hastanenin acil servisinde hayata döndürülen 39 yasindaki Mehmet Yildiz’in, gözünü açar açmaz, ‘yine mi ölmedim’ dedigi ögrenildi. Yildiz’in dördüncü kez kalp krizi geçirdigi ve kalbinde 9 stent takili oldugu belirtildi.

Dördüncü Kez Kalp Krizi Geçirdi, Halk Otobüsüyle Hastaneye Yetistirildi, Ilk Sözü 'Yine Mi Ölmedim' Oldu
Olay, merkez Onikisubat ilçesinde meydana geldi. 39 yasindaki Mehmet Yildiz, halk otobüsünde seyahat ederken kalp krizi geçirip bilincini kaybederek düstü. Durumu fark eden halk otobüsü soförü hastayi Özel Vatan Hastanesi acil servise getirdi. Acil servise alinan Yildiz’in kalbinin durdugunu fark eden doktorlar, kalp masaji ile hastanin hayata dönmesini sagladi. Hastanenin acil servisinde hayata döndürülen Yildiz’in, bir müddet kendine geldikten sonra doktorlara, ‘yine mi ölmedim’ dedigi ögrenildi. Kalbinde daha önce 9 adet stent takili oldugu ve bypass yapilmasi gerektigi belirlenen hasta ameliyata alindi. Hastaya kapali yöntemle bypass ameliyati yapildi ve kapanan 5 damari açildi.

"’Yine mi ölmedik’ demisim"

Sagligina kavustugunu ve 4’üncü kez kalp krizinden de kurtuldugu için mutlu oldugunu söyleyen Yildiz, "Ben eve geliyordum halk otobüsünde yolculuk yapiyordum. Bundan önce kalp krizleri geçirmistim. Digerlerinin tamamini hatirliyorum ancak bu kalp krizini hatirlamiyorum. Hastaneye gelmisiz, kalp masajinin ardindan gözümü açmisim, ‘yine mi ölmedik’ demisim. Daha öncekiler Istanbul’da olmus, kendim gitmistim hastaneye. Doktorlarimiza tesekkür ederim. 4’üncü ameliyatim ama bu ameliyatim kapali oldu ve kendimizi toparladik" dedi.



"Otobüs soförü hastanemize getiriyor"

Yildiz’in ameliyatini oldugu Sular Akademi Hastanesi’nin Kalp Damar Cerrahi Doç. Dr. Erdinç Eroglu, “Hastamiz daha önce 3 kez kalp krizi geçiriyor ve yaklasik 9 adet stent takiliyor ve son krizi halk otobüsünde geçiriyor. Çok sansli, otobüs soförü direkt kendisini hastanemize getiriyor ve hayata döndürüyorlar. Hasta uyandiginda, ‘yine mi ölmedim’ diyor. Biz hemen anjiyoya aldik ve takili stentleri ve açilamayan tikali damari oldugunu gördük hizlica ameliyata alarak kapali yöntemle yaptik. Yipranmis bir akcigeri vardi kendisinin kalbi de çok yipranmisti” diye bilgi verdi.

Hastanenin Kalp Damar Cerrahi Prof. Dr. Mehmet Acipayam da, “Hastamiz genç yasina ragmen 9 tane stent takilmis ve böyle hastalarda bu sayinin fazla olmasi kalp krizi geçirme ihtimalini de arttirmakta. Bu 9 stentten birkaçi tikandigi için kalbi durmustu ve acil servis ekibimiz ile anestezi ekibimiz hazirdi ve ameliyata alinarak sagligina kavustu” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA