Vize Sirketince Dolandirildi, Almanya Hayali Suya Düstü Açiklamasi 10 Bin Lirasindan Oldu

Kirikkale’de yasayan Irfan Üçer, Almanya’ya gitmek için basvuru yaptigi vize sirketi tarafindan dolandirilinca 10 bin lirasindan oldu.

Vize Sirketince Dolandirildi, Almanya Hayali Suya Düstü Açiklamasi 10 Bin Lirasindan Oldu
Kirikkale’nin Yahsihan ilçesinde yasayan Irfan Üçer, Almanya’ya tatile gitmek için Istanbul’da faaliyet gösteren özel bir vize sirketine basvuruda bulundu. Vize islemlerini tamamlamak için Istanbul’a giden Üçer, baskonsoloslukta sirketin düzenledigi evraklarin geçersiz oldugunu ögrendi. Güvenilir sandigi sirketin görevlendirdigi danismana da bir daha ulasamayan Üçer, vize için masraf ettigi 10 bin lirasindan oldu.

"Ben bir referans araciligiyla basvurdum"

Yurt disi seyahati yapmak isteyen vatandaslara güvenilir vize sirketleriyle çalismalarini tavsiye eden Üçer, "Arastirma yaparken bir vize sirketi buldum. Ben bir referans araciligiyla basvurdum, bu vize sirketine ama ilk basta benimle iyi ilgilendiler. Ankara’dan uçaga bindim. Istanbul’a gittikten bir gün sonra vize sirketinden beni arayip, danismanin ailesinden birinin vefatinin oldugunu, bundan dolayi da gelemeyeceklerini vizenin iptal edilecegi söylendi. Daha sonradan evraklarimin bana geri getirilmesini talep ettim. Evraklarim bana konsoloslugun önüne getirildi" dedi.



"Ben dolandirildim, siz dolandirilmayin"

Dolandirildigini ifade eden Üçer, "Vizelerde bir ret olma sorunuyla karsilastim. Benim buradaki kamuya yansitmam gereken olay, su an günümüzdeki vize sirketlerinin hepsine güvenilmemesi ve tamamiyla arastirilmasi. Yani ben dolandirildim, siz dolandirilmayin. Dolandirildigim miktarda 10 bin lira. Yani bu duruma diger vatandaslarimizin düsmemesini temenni ederim" diye konustu.

Kaynak: İHA