Tarsus'ta 19 Kilometrelik Yol Tamamlandi

İçel’in Tarsus ilçesinde 19 kilometre uzunlugundaki yolda, çift kat sathi asfalt kaplama çalismasi gerçeklestirdigi bildirildi.

Tarsus'ta 19 Kilometrelik Yol Tamamlandi
İçel Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi ekipleri, tarimsal üretimin yogun yapildigi bölgelerde ulasim kalitesini arttirmaya devam ettigi belirtildi. Büyüksehir Belediyesi ekipleri, Tarsus kent merkezinde yer alan Sahin Mahallesi’nden baslayarak, sahile yakin bölgede bulunan Kulak Mahallesi’ne kadar uzanan 19 kilometre uzunlugundaki yolda, çift kat sathi asfalt kaplama çalismasi gerçeklestirdi.

Bozuk zemini nedeniyle sikayetlere neden olan ve bölgede ‘set yolu’ olarak adlandirilan yol güzergahinda, önce zemin iyilestirme faaliyetini yerine getiren yol yapim ekipleri, ardindan kombi araçlar vasitasiyla çift kat sathi asfalt serim islemi uyguladi. Sahin Mahallesi’nden baslayarak, ovada yer alan Mantas, Yeniçay, Aliaga, Hasanaga, Özel Bahsis ve Kulak mahallelerinde yasayan vatandaslarin geçis yaptigi yolu, bölgeye siklikla gelen amatör balikçilar da kullandigi ifade edildi.

Sahin Mahallesi Muhtari Hüseyin Aydin, set yolunun özellikle çiftçiler için önem arz ettigine dikkat çekerek, “Bu yol, Sahin Mahallesi’nden baslayip denize kadar giden bir yol. Sebzelerini meyvelerini götürürken bu yolda bozuluyor, zarar görüyor diye çiftçilerimizin yogun bir talebi vardi. Çiftçilerimizin bu talebini Vahap Seçer Baskanimiza ilettik. Baskanimiz da çiftçilere dost, onlarin sorunlarini yakindan biliyor. Biz de çiftçilerimiz adina baskanimiza bu çalismalarindan dolayi, gösterdigi ilgiden dolayi tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Kulak Mahallesi Muhtari Necati Sen de D-400 karayoluna kadar uzanan yolun yapimindan dolayi memnun olduklarini kaydederek, “ Grup yolunun D-400’e baglanan kismi çiftçilerimizin kullandigi bir yoldur. Çiftçilerimiz için çok iyi bir yol olmustur” dedi.

Grup yolunun yapilmasinin yani sira, geçtigimiz günlerde mahalle içerisinde de büyüksehir ekipleri tarafindan yapilan asfaltlama çalismasindan dolayi oldukça mutlu olduklarini dile getiren Mantas Mahallesi Muhtari Yusuf Basböyük ise “Köyümüzün ana yolu 10 köyü baglayan yolumuzun sicak asfalt yapimi bitti. 10 köyü baglayan yolumuz 10 numara oldu. Köyümüzün insanlari yasli. ‘Daha önce böyle sicak asfalt görmedik’ dediler. Set yolumuz ayni sekilde, çok berbatti"seklinde konustu.

Kaynak: İHA