Baskent EDAS Kis Hazirliklarini Sürdürüyor

Baskent EDAS, Zonguldak’ta 2022 yilinda da araliksiz sürdürdügü bakim ve yatirim faaliyetlerine ek olarak kisin olusabilecek olumsuzluklara karsi hazirliklarini sürdürüyor.

Baskent EDAS Kis Hazirliklarini Sürdürüyor


Baskent Elektrik Dagitim A.S (Baskent EDAS) Zonguldak’ta kaliteli ve kesintisiz enerji için sehir merkezi dahil 8 ilçenin farkli köy ve mahallelerinde 329 personel, 134 araç ile sebekenin tamamini gözden geçirerek bakim, yenileme ve yatirim çalismalarina devam ediyor.

Yapilan açiklamaya göre, il genelinde toplamda 322 milyon liraya ulasan bütçeyle, arizalarin gerçeklesmeden önlenmesi ve tüketicilerin rahat bir kis geçirmesi için yil boyunca çalismalarini sürdüren sirket, 20 adet dagitim trafosu, 2 adet güç trafosu, 72 adet alçak gerilim dagitim panosu ve 9 adet beton kösk tesis ederek çalismalarini devam ettirdi.

Araçlarin bakimlari tamamlandi, malzemeler depolandi

Sirket montajini gerçeklestirdigi 64 hücre, 2007 adet direk ve bin 772 adet aydinlatma armatürüne ek olarak, 35 adet bina, 92 adet direk üstü trafo, 54 adet saha dagitim kutusu ve 1483 kilometre uzunlugundaki hattin bakimini tamamladi. Ayrica sirket, 61,29 kilometre uzunlugunda yeralti kablosu ve 61,51 kilometrelik enerji nakil hatti tesis ederek alternatif hatlarla elektrik kesintilerinin önüne geçmeyi hedefledi.

Alaninda tecrübeli saha ekipleri ile gece gündüz teyakkuzda olan sirket, zor kis sartlarinin neden olabilecegi afet kaynakli ariza ve kesintilere yönelik olarak da hazirliklarini sürdürüyor.

Bu kapsamda sirket; yogun kar veya firtina gibi atmosfer kaynakli afetlere karsi hazirladigi afet aksiyon planlariyla olusabilecek arizalarin en kisa sürede giderilmesi için gerekli araç bakimlarini tamamladi, ariza onariminda ihtiyaç duyulabilecek teknik malzemeleri ise lojistik hizmet merkezlerinde depoladi.

Destek ekipleri harekete geçmeye hazir

Ayedas ve Toroslar EDAS ile birlikte Enerjisa Enerji’nin 3 elektrik dagitim sirketinden biri olan Baskent EDAS, Zonguldak’a ek olarak Ankara, Bartin, Çankiri, Karabük, Kastamonu ve Kirikkale illerinde hizmet veriyor.

Hizmet verdigi illerden birinde, yogun kar, firtina ya da sel gibi büyük afetlere isaret eden meteoroloji tahminlerinin olusmasi durumunda sirket, hizmet verdigi diger illerden veya diger Enerjisa Dagitim Sirketleri’nden destek ekiplerini teyakkuza geçirebiliyor.

Söz konusu meteorolojik tahminlerin gerçeklesmeye baslamasiyla sirket, kesintisiz enerji için söz konusu destek ekiplerini ilgili araç ve ekipmanlariyla en hizli sekilde afet bölgesine intikal ettirebiliyor.
Kaynak: İHA