Akilalmaz Hirsizlik Kamerada; Önce Kendisine Uzatilan Ekmegi Yedi, Sonra Markette Hirsizlik Yapti

Diyarbakir’da genç hirsiz, kart doldurma bahanesiyle market isletmecisini oyalayarak önce kendisine iyi niyetle uzatilan ekmegi yedi, sonra 3 dakika içerisinde 4 paket sigarayi kasla göz arasinda çaldi. O anlar anbean güvenlik kameralarina yansidi.

Akilalmaz Hirsizlik Kamerada; Önce Kendisine Uzatilan Ekmegi Yedi, Sonra Markette Hirsizlik Yapti
Olay, merkez Kayapinar ilçesine bagli Peyas Mahallesinde bir markette meydana geldi. Markete kart dolumu için gelen bir gencin yaptigi hirsizlik, güvenlik kameralarina yansidi. Görüntülerde, genç hirsizin kasa etrafina geçip isletmecinin iyi niyetiyle kendisine ekmek vermesi daha sonra ise ekmegini yedigi dükkanda hirsizlik yapmasi görülüyor. 3 dakika içerisinde kasla göz arasinda 4 paket sigarayi cebine atan hirsiz, bir süre sonra ön tarafa geçip oradan da çikolata ve puro çaliyor.

Kamera kayitlarini izleyen isletmeci Mehmet Katran, hirsizin daha önce de dükkaninda bir seyler çaldigindan süphelendigini belirterek geçmis kayitlari izledi. Görüntülerde hirsizin daha önce de sabah saatlerinde dükkana gelip otobüs kartina para yüklemesiyle hirsizlik yaptigi görülüyor. Hirsiz, isletmecinin elindeki kediyi alip önce sevmek istiyor. Daha sonra kediyi isletmeciye verip kartini uzatiyor. Market isletmecisinin kafasini tezgahin altindaki kart dolum makinesine egmesiyle hirsiz bir adet puroyu alip cüzdanina koyuyor. Seri hirsiz daha sonra isletmecinin arka tarafa gitmesini firsat bilip bir paket sigara çaliyor. Aradan 1 dakika geçmesiyle bu sefer çikolatasini da çalip sevinçli bir sekilde hiçbir sey olmamis gibi isletmeciye selam verip dükkandan ayriliyor. O anlar saniye saniye güvenlik kameralarina yansidi.

Yasanan hirsizliktan sikayetçi olan Katran, durumu emniyet güçlerine bildirecegini söyledi.

Genç hirsizin siklikla ugradigi marketin civarinda ögrenci oldugunu ögrenen Katran, “Her gece dükkanimdaki kameralari rutin olarak kontrol ediyorum. Gencin birini kasa tarafinda görünce görüntüleri detayli bir sekilde izlemeye basladim. Izledigim görüntüde baktim ki 3 dakika içerisinde bu genç, 4 paket sigarayi cebine atti. Buraya sik geldigi için her gelisinde bos dönmeyecegini tahmin ederek önceki görüntüleri seyretmek istedim. Önceki görüntülerde de buraya her geldiginde bir seyler çaldigini tespit ettim. Isin ilginç tarafi kardesim hirsizin kahvalti yapmadigini düsünerek gence ekmek veriyor. O sirada bu genç hirsiz yan taraftaki sandalyede oturuyor. Kardesimin kart doldurmasi esnasinda, yüzünü her çevirisinde ara vermeden 4 paket sigara çaliyor. Çok da seri bir hirsiz oldugunu gördüm. Her hafta içi buraya gelir kart doldurma bahanesiyle, hirsizlik yapmadan da çikmaz” dedi.

Kaynak: İHA