38 Yildir Kisin Sattigi Salep Insanlarin Içini Onun Ise Evini Isitiyor

Kahramanmaras’ta 64 yasindaki Mehmet Aci, 38 yildir kis günlerinin vazgeçilmezi olan salep satarak insanlarin içini isitirken evinin de geçimini sagliyor.

38 Yildir Kisin Sattigi Salep Insanlarin Içini Onun Ise Evini Isitiyor
Kentte Atatürk Meydaninda salep satan 5 çocuk babasi Mehmet Aci, havalarin sogumaya baslamasiyla tezgahini kurdu. Kis günlerinin vazgeçilmezi olan salebi 38 yildir kentin sokaklarinda satan bu sayede evini geçindiren Aci, insanlarin ise içini isitiyor. Bogaz agrisindan, bagirsaklara kadar bir çok rahatsizliga da iyi geldigi bilinen salep bu yilda vatandaslar tarafindan talep görüyor.

Çocuklugunda mayam satmaya satmaya basladigini aktaran 5 çocuk babasi Mehmet Aci, "Salep satiyorum. Kendi imalatini kendim yapiyorum. Halk beni seviyor. Yaptigim salebi seviyor. Yazin mayam serbeti kisin salep ile geçimimi sagliyorum. Isimiz bu. 38 yildir salep satiyorum. 55-56 yildir da mayam serbeti satiyorum. Kis geldi mayami biraktim salep satmaya basladim" dedi.

Salebin faydasinda da bahseden Aci, "Bogaza bagirsaklara çok iyi geliyor. Buraya gelenlere salebi nasil yaptigimizi da anlatiyoruz. Bir vatandas gelmisti bogazi kapanmisti. Isaretle anlatmaya çalisti. Salep içtiginde ise iyi gelmisti bogazina. Sonra bir tane daha istemisti salebin faydasi çok fazla bogaza. Saat 11.00’den 16.00’ya kadar buradayim. Satis yaparak geçiniyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA