Ukrayna'nin Kakhovka Barajina Saldirdigi Iddia Edildi

Rus basininda yer alan haberlerde, Ukrayna ordusunun Rus isgali altinda bulunan Herson bölgesindeki Kakhovka barajina saldiri düzenledigini iddia etti.

Ukrayna'nin Kakhovka Barajina Saldirdigi Iddia Edildi


Rusya’nin isgali altindaki Herson bölgesinde bulunan Kakhovka barajinin Ukrayna ordusu tarafindan hedef alindigi öne sürüldü. Rus basininda yer alan haberlerde, Ukrayna ordusu tarafindan Dnipyer Nehri üstündeki Kakhovka barajina ABD yapimi HIMARS roketleri ile saldiri düzenlendigi belirtilerek, saldirida barajdaki bir su akis hizini düzenleyen kapaginin zarar gördügü iddia edildi. Saldirida ölen ya da yaralanan olmadigi ifade edildi.

Geçtigimiz agustos ve ekim aylarinda Ukrayna tarafindan yine ayni baraja saldiri düzenlendigi öne sürülmüs ve Rusya, bölgedeki sivil tahliye alaninin genisletilmesine karar vermisti.

“Zaporijya Nükleer Santrali sular altinda kalabilir”

Saldirinin ardindan açiklama yapan Devlet Duma Uluslararasi Iliskiler Komitesi Baskani Leonid Slutsky, Ukrayna’nin bu saldiriyla bölgedeki insanlarin hayatlariyla oynadigini söyleyerek, "Ukrayna Silahli Kuvvetleri, ABD HIMARS’lari ile Kakhovka barajina saldiri gerçeklestirdi. Kiev yine sivillerin hayatlariyla oynuyor, nükleer santaj için Ukrayna ordusu yogun çaba sarf ediyor" dedi.

Bu saldirinin Zaporijya Nükleer Santrali’nde faciaya yol açabilecegini belirten Slutsky, "Kapaklarin yikilmasi durumunda su akisi Dnipyer’in alt kisminda yogunlasacak. Bu durumda hem yerlesim alanlari hem de Zaporijya Nükleer Santrali sular altinda kalabilir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA