'Anali-Kizli' Yemek Yarismasinda Ödüller Sahiplerini Buldu

Malatya’nin sofra kültüründe özel bir yeri olan Cografi Isaret Tescil Belgeli ‘Anali-Kizli’ yemeklerin yaristigi Ödüllü Geleneksel Yemek Yarismasi tamamlandi.

'Anali-Kizli' Yemek Yarismasinda Ödüller Sahiplerini Buldu
Yesilyurt Belediyesi ile Yesilyurt Kent Konseyi tarafindan düzenlenen ‘Anali- Kizli’ Geleneksel Yemek Yarismasinda dereceye giren yemek ustalarinin ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi. Yapilan oylama neticesinde birinciligi 491 puanla Kübra Öztürk elde etti. Yesilyurt Belediyesi Gedik Oba Çadirinda özel olarak ayarlanan stantlarda yerlerini alan ‘Anali-Kizli’ yemekler, bes kisiden olusan jüri heyeti tarafindan titiz bir degerlendirmeye tabi tutuldu. Yemeklerin lezzeti, görünüm ve kivami ile sunumlarinin ele alindigi degerlendirmelerin ardindan dereceye giren yemekler belirlendi. Büyük bir heyecana sahne olan yarisma neticesinde birinci 491 puanla Kübra Öztürk olurken, ikinci 485 puanla Betül Ogan, üçüncü ise 481 puanla Arzu Sündüz Turgut oldu. Jüri özel ödülüne ise 470 puanla Tugba Yolcukarapinar layik görüldü.

Yarismada dereceye girenlerin ödülleri, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’in da katildigi törenle tek tek takdim edildi.

‘Anali- Kizli’ Geleneksel Yemek Yarismasinin Malatya’nin zengin yemek mutfagini tanitmak amaciyla baslattiklari hizmetlere büyük bir katki sundugunu söyleyen Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, büyük bir çekismeye sahne olan yarismaya katilan tüm yemek ustalarina tesekkürlerini sundu.

Yarismada dereceye girenleri tebrik ederek kutlayan Çinar, “Anadolu medeniyetine çok özel katkilar sunan Malatya’nin zengin yemek mutfaginda yer alan birbirinden özel lezzetlerin hak ettigi degeri görmesi adina baslattigimiz hizmetleri ve projeleri, bu tür yarismalarla taçlandiriyoruz. Yesilyurt Belediyesi olarak kentimizin ve ilçemizin tüm güzelliklerini ön plana çikartan hizmetlerimize bir yenisini daha eklemenin sevincini yasiyoruz. Kentimizin tarihi degerlerinin korunmasi, geleneksel hayatimizin yasanmasi ve yasatilmasi, yemeklerimizin, kurutmaliklarimiz, tursularimiz, tatlilarimiz ve meyvelerimizin daha genis kesimlere ulastirilmasina çok büyük önem veriyoruz. Yöresel lezzetlerimizin ticari paylarinin yükselmesi ve kimliklendirilmesi noktasinda cografi isaret tescil süreçlerimizi planli ve sistematik bir sekilde yürütmekteyiz. Sofralarimizin dogal lezzetlerinin tescillendirilmesi, yurt içi ve yurt disindaki itibarlarinin yükselmesine neden oluyor. Türk Patent ve Marka Kurumuna yaptigimiz 37 basvurumuzdan 14’nün tescil belgelerini aldik. Belediye olarak hem ilçemizin tarihi zenginlikleri hem de yemeklerini tanitmak amaciyla Yesilyurt Lezzet Caddesindeki tarihi tescilli konaklarimizi restore ederek, bölgenin tarihsel ruhunu yansitan konaklara ve müzelere dönüstürdük. Kentimizin marka degerlerinin kimliklendirilmesi için elimizden geleni yapiyoruz.Çünkü bu ürünlere hepimizin el birligiyle sahip çikmamiz ve korumamiz gerekiyor.Insallah bu tür hizmetler ve gayretlerimiz neticesinde yurt içi ve yurt disindan gelenlerin ugrak noktasina dönüsecegiz” ifadelerini kullandi.

Tarih, Kültür ve Gastronomi Kenti Yesilyurt’u gastronomi dünyasinda hak ettigi konuma ulastirmak amaciyla çok ciddi çalismalar yürüttüklerine dikkat çeken Çinar, “ Iç ve dis turizmde artik gastronomi diye tabir edilen yeme-içme alanlari çok büyük önem tasiyor. Tur sahipleri ve acenteler farkli lezzetlerin oldugu kentlere ve ilçelere daha fazla turist tasiyorlar. Bizlerde ilçemize daha fazla turistin gelmesi içinde gastronomi alanina büyük bir destek veriyoruz. Bizim tek derdimiz kentimizin degerlerini korumak, yasatmak, gelecek kusaklara tasimak ve bu degerler üzerinden de kentimizin turizm potansiyelini artirmaktir. Kent Konseyimizle ortaklasa düzenledigimiz, 53 yemek ustasinin katildigi bu yarismamizda gastronomi alaninda yaptigimiz çalismalara çok büyük katkilar sunacaktir. Yarismamizin jüri heyetine, tüm katilimcilara ve dereceye girenlere tesekkürlerimi sunuyorum. Bu yarismamin sorunsuz geçmesi noktasinda büyük çaba sarf eden Kent Konseyimizin degerli çalisanlarina ayrica tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Çinar, konusmasindan sonra yemek yarismasinin jüri heyetinde yer alan isimlere tesekkür plaketi takdim etti.
Kaynak: İHA