Akçaabat'in Ilçe Olusunun 136. Yili Kutlanacak

Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim’in gerçeklestirdigi girisimler neticesinde, 28 Kasim 1886’da Akçaabat’in ilçe olusu, 2022 yili itibari ile her yil 28 Kasim’da törenle kutlanacak.

Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, Akçaabat Kaymakamligi’na Akçaabat’in ilçe olusunun ilçede yapilan kutlama programlarina dahil edilmesi talebinde bulundu. Akçaabat Kaymakamliginca uygun görülen bu talep dogrultusunda bu yil ve bundan sonraki her yil Akçaabat’in ilçe olusu 28 Kasim’da törenle kutlanacak.

Konu ile ilgili konusan Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, “Güzel ilçemiz Akçaabatimizi her platformda tüm özelliklerini öne çikararak tanitmaya gayret ediyoruz. Gönlümüzde Akçaabat sevdasiyla ve hizmet askiyla çiktigimiz bu yolda sehrimizi daima en ileriye tasiyacak çalismalarda ve girisimlerde bulunuyoruz. Bu felsefe ile sehrimizin ilçe olusunun yil dönümünü her yil kutlamak, toplumsal hafizalarda ve kültürel yapida yer etmesini arzu ettik. Bu yil 28 Kasim 2022 tarihinde Akçaabatimizin ilçe olusunun 136. yil dönümü. Akçaabat Kaymakamligi ile gerçeklestirdigimiz yazismalar neticesinde Mahalli Kurulus Günleri adi altinda olur aldik. Bu, sehrimiz için büyük dönüm noktalarindan sadece bir tanesidir. Halka hizmet, Hakk’a hizmettir. Belediye olarak var gücümüzle, tüm azmimizle Akçaabat için Akçaabatli hemsehrilerimiz için durmadan çalisacagiz. 28 Kasim 2022 Pazartesi Günü, sehrimizin ilçe olusunun 136. yil dönümünü törenle kutlayacagiz. Simdiden tüm Akçaabatli hemsehrilerimizi kutlama programimiza davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA