Turgutlu'da Mevlid-I Nebi Haftasi Kutlandi

Manisa’nin Turgutlu ilçesinde “Peygamberimiz, Camii ve Irsat” temasi ile kutlanan Mevlid-i Nebi Haftasi sebebiyle Turgutlu Ilçe Müftülügü tarafindan konferans düzenlendi.

Turgutlu'da Mevlid-I Nebi Haftasi Kutlandi
Konferans, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Müezzin-Kayyim Faruk Or tarafindan Kur’an-i Kerim Tilaveti ile devam eden programda, Ilçe Müftüsü Ömer Çoban yaptigi konusmasinda, “Peygamber efendimizin dünyaya tesrif ettikleri Rebiul Evvel ayi 12’inci gecesini içinde barindiran hafta ’Mevlidi Nebi Haftasi’ 1- 7 Ekim’de ’Camiler ve Din görevliler haftasi’ oldugu için bu yil 1-15 Ekim arasi programlar ve etkinliklerle idrak ediliyor. ’Peygamberimiz, Camii ve Irsat’ konulu pek çok etkinlikler gerçeklestirdik, gerçeklestirmeye devam ediyoruz.” dedi.

Konusmanin ardindan Istanbul Haseki Dini Yüksek Ihtisas Merkezi Emekli Egitim Görevlisi Ali Riza Temel tarafindan “Peygamberimiz, Camii ve Irsat” konulu konferans verdi.

Konferansa Kaymakam Selami Kapankaya’nin yani sira, Manisa Il Müftüsü Mustafa Soykök, Ilçe Jandarma Komutani Bnb. Halim Karaer, AK Parti Turgutlu Ilçe Baskani Serkan Bas, Turgutlu Ilçe Müftüsü Ömer Çoban, kurum müdürleri, mahalle muhtarlari, STK temsilcileri ve davetliler katildi.

Kaynak: İHA