Dünya Sampiyonu Güresçi Taha Akgül Altinla Ödüllendirildi

Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek ve Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, son olarak Sirbistan’da düzenlenen Dünya Güres Sampiyonasi’nda serbest stil 125 kiloda altin madalya kazanan milli güresçi Taha Akgül’ü altinla ödüllendirdi.

Dünya Sampiyonu Güresçi Taha Akgül Altinla Ödüllendirildi
Sirbistan’da gerçeklestirilen Dünya Güres Sampiyonasi’nda sampiyon olarak altin madalyanin sahibi olan milli güresçi Taha Akgül memleketi Sivas’a geldi. Bu çerçevede Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek’i makaminda ziyaret etti. Taha Akgül, baba ocaginda bulunmaktan son derece mutlu oldugunu söyledi.

Her sampiyonluktan sonra memleketine geldigini belirten Taha, “Biz elimizden geldigi kadar gençlere örnek olmaya çalisiyoruz. 7 senenin ardindan tekrar dünyanin zirvesine oturdum. 2024’te Paris olimpiyatlari var, oraya kadar devam edecegiz” dedi.

“Milli gururumuz oldu”

Vali Simsek de Taha Akgül’ün bir çok basariya imza atmis bir sporcu oldugunu söyledi.

Taha Akgül ile gurur duyduklarini belirten Simsek, “Sampiyon Sivas’ta. Kendisini ilimizde agirlamaktan dolayi büyük mutluluk duyuyoruz. Sporcular birçok basari elde ederek milli gururumuz olmustur, Türk’ün gücünü göstermistir. Taha hem Sivas’in hem de ülkemizin gururudur. En son dünya sampiyonu olarak gururumuz olmustur. Kendisi bu basarilariyla gelecek nesillere örnek olmaktadir. Tebrik ediyoruz kendisini” dedi.

Simsek, sampiyon güresçi Taha Akgül’ü altinla ödüllendirdi.

Taha Akgül daha sonra Sivas Belediyesi’ni ziyaret etti. Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, Taha’yi basarisindan dolayi tebrik etti. Baskan Bilgin, Sivas’in güreste sampiyonlar çikartan bir il oldugunu vurgulayarak, Taha ile gurur duyduklarini söyledi.



Baskan Bilgin de sampiyon güresçiyi altinla ödüllendirdi. Ziyaretlerde Taha Akgül’e Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürü Erdogan Tunç eslik etti.

Vatandaslarla halay çekti. Diger yandan Taha Akgül, ziyaretler öncesinde kent meydaninda davul zurna esliginde vatandaslarla beraber Sivas Halayi çekti. Vatandaslar Akgül’e yogun ilgi gösterdi.
Kaynak: İHA