Yesilyurt'ta, Çocuk Kitaplari Festivali

Malatya’nin Yesilyurt Belediyesi, Türkiye Cumhuriyetinin 99.Kurulus Yildönümü etkinlikleri çerçevesinde, çocuklari kitapla bulusturmak ve ayni zamanda çocuk kitaplari konusunda çalisma yapan pek çok yazar, düsünür ve akademisyenle bir araya getirmek amaciyla 29 Ekim-6 Kasim tarihleri arasinda ‘Yesilyurt Çocuk Kitaplari’ Festivaline ev sahipligi yapacak.

Yesilyurt'ta, Çocuk Kitaplari Festivali
Yesilyurt Belediyesinin ev sahipliginde, Il ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügünün katkilariyla Malatya Park AVM’nin arka kismindaki alanda düzenlenecek olan ‘Yesilyurt Çocuk Kitaplari’ Festivalinde birbirinden farkli etkinlikler çocuklarla bulusturulacak. Çocuklarin, kitaplarin büyülü dünyasina yolculuk yapmalari, sevdikleri çocuk kitabi yazarlari ile bir araya gelmelerine vesile olacak festivale 30’dan fazla yayinevi ile yazarlar katilacak. Malatya’da çocuklara yönelik ilk kez düzenlenecek olan festival, söylesiler, tiyatro, animasyon ve sihirbazlik gösterileri, sirk, çocuk senlikleri ve konserleri kapsayan genis bir yelpazeyi içeriyor.

Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, bir hafta sürecek olan ‘Yesilyurt Çocuk Kitaplari’ Festivaline bütün çocuklari davet etti.

Çocuklarin fiziksel ve zihinsel gelisimlerine katki sunmak adina hayata geçirdikleri yatirimlari ‘Yesilyurt Çocuk Kitaplari’ Festivali ile taçlandiracaklarini vurgulayan Çinar, Il ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügüyle ortaklasa büyük bir organizasyonun altina imza atacaklarini söyledi.



Türkiye Cumhuriyetinin 99.Kurulus Yildönümü etkinliklerine yakisacak güzel bir organizasyon planladiklarini ifade eden Çinar, “29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlama programlarina dev bir organizasyonla katki sunacagiz. Egitim projelerimizin basariya ulasmasinda katkilarini esirgemeyen Il ve Ilçe Milli Egitim Müdürlüklerimizle isbirligi halinde çocuklarimizi daha fazla kitapla bulusturmak amaciyla ‘Yesilyurt Çocuk Kitaplari’ Festivali düzenleyecegiz. Malatya’da ilk kez düzenlenecek olan bu festivalimizi 29 Ekim ile 6 Kasim günleri arasinda çocuklarimizla bulusturacagiz. 30’dan fazla yayinevi ile çok sayida yazarin katilacagi festivalimizde çocuklarimiza yönelik tiyatro, animasyon ve sirk gösterilerinin yani sira söylesiler ve imza günleri organize edecegiz. Malatya Park AVM’nin arka kismindaki alanda bir hafta sürecek olan festivalimizin her gününde farkli bir organizasyon ve etkinlik yer alacak. 29 Ekim Cumartesi günü saat 14:00’deki açilis programinin ardindan baslayacak olan festivalimizin büyük ilgi görecegine yürekten inaniyorum. Festivalimize tüm çocuklarimizi bekliyoruz. Renkli ve cosku dolu geçmesini arzu ettigimiz festivalimizin hayata geçmesinde katki sunan herkese sahsim ve tüm çocuklarimiz adina tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA