Müslüme Yagal'in Ölümüyle Ilgili 4 Sanigin Yargilanmasina Devam Edildi

İçel’in Gülnar ilçesinde 3 yasindaki Müslüme Yagal’in ölümüne iliskin haklarinda çesitli suçlardan dava açilan biri tutuklu 4 aile yakininin yargilanmasina devam edildi.

Müslüme Yagal'in Ölümüyle Ilgili 4 Sanigin Yargilanmasina Devam Edildi
Silifke 2. Agir Ceza Mahkemesi’ndeki ikinci durusmaya, kayip olarak aranan Müslüme Yagal’in geçen yil 19 Kasim’da ölü bulunmasina iliskin, çocugun tutuklanan büyükbabasi H. Yagal, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katilirken, tutuksuz saniklar büyükannesi A. Yagal, annesi S. Yagal ve suça sürüklenen agabeyi O. Yagal ve taraf avukatlari durusmada hazir bulundu. Durusmaya SEGBIS araciligiyla katilan Müslüme’nin bazi yakinlari "tanik" sifatiyla ifade verdi.

Avukatlari da dinleyen mahkeme heyeti, küçük kizin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tip Kurumundan tekrar rapor alinmasini kararlastirdi. Heyet, H. Yagal’in tutuklulugunun devamina, digerlerinin de mevcut halinin sürmesine karar vererek durusmayi 10 Ocak 2023’e erteledi.

Olayin geçmisi

İçel’in Gülnar ilçesi Yanisli Mahallesi kirsalinda 10 Kasim 2021’de çadir kurduklari sirada 3 yasindaki kizlari Müslüme’nin kayboldugunu belirten Yagal ailesi durumu ilgililere bildirmisti. AFAD, AKUT, itfaiye ve jandarma ekiplerince kirsal alanda genis çapli çalisma baslatilmis, kayip kiz çocugunun cansiz bedeni 19 Kasim 2021’de ilçedeki kirsal alanda bulunmus ve ertesi gün Karaman’da topraga verilmisti.

Jandarma ekiplerince gözaltina alinan 8 aile yakinindan büyükbaba H. Yagal tutuklanmis, 3’ü tutuksuz yargilanmak üzere digerleri serbest birakilmisti.
Kaynak: İHA