2022 Yili Imalat Sanayi Finansman Destek Programi Proje Basvuru Sonuçlari Ilan Edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü koordinasyonunda, Orta Anadolu Kalkinma Ajansi (ORAN) tarafindan 9 Haziran 2022 tarihinde ilan edilen ve basvuruya açilan Imalat Sanayi Finansman Destek Programi için Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinden Ajansimiza sunulan toplam 88 projenin degerlendirme süreci, ilgili kanun hükümleri uyarinca gerçeklestirilerek sonuçlandirildi.

2022 Yili Imalat Sanayi Finansman Destek Programi Proje Basvuru Sonuçlari Ilan Edildi
Ajansin imalat sanayine yönelik olarak uyguladigi Imalat Sanayinde Kurumsallasma ve Katma Degerli Üretimin Gelistirilmesi Sonuç Odakli Programi çerçevesinde yürütülen finansman desteginde genç istihdami saglanmasi, verimliligin, dijitallesmenin artirilmasi, yesil mutabakata uyumun hizlandirilmasi, ihracatin artirilmasi gibi bölge imalat sanayini gelistirici unsurlar yer almakta. Yine uygulanan destek programinda yerli mali kullanimi, orta-yüksek veya yüksek teknolojili ürün üretimi de tesvik edilmekte. Böylelikle bir yandan bölgedeki öne çikan sektörlere destek verilirken, diger taraftan stratejik ve daha katma degerli ürün üretimi olan sektörlere de yatirimlarin yönelmesi amaçlandi.

Imalat Sanayi Finansman Destek Programi’na yapilan basvurularin degerlendirme süreçleri tamamlanarak 21 Ekim 2022 tarihinde Ajans Yönetim Kurulu tarafindan onaylandi. Basari puani alt sinir (65) ve üstünde puan alan tüm projeler destek almaya hak kazandi. Basarili olan 44 projenin sektörel dagiliminda fabrikasyon metal ürünleri imalati, bilgisayarlarin, elektronik ve optik ürünlerin imalati, mobilya imalati, kauçuk ve plastik ürünlerin imalati, elektrikli teçhizat imalati sektörleri öne çikmakta. Bahsi geçen 5 sektörden toplam 26 proje destek almaya hak kazandi. Diger 18 basarili proje ise 11 farkli imalat sektöründen sunuldu. Destek almaya hak kazanan projeler ile 200’e yakin gencin istihdami hedeflendi. Ajans tarafindan basarili projelere verilecek finansman destegi, araci kurulus tarafindan saglanacak ana paranin kar payi getirisinin ödenmesi seklinde olacak. Bu sekilde uygulanacak finansman destegi ile TR72 Bölgesi imalat sanayinde 110 milyon TL’yi asan bir yatirimin harekete geçirilmesi hedeflendi.

ORAN tarafindan yapilan açiklamada; "Imalat Sanayi Finansman Destek Programi sonuçlarinin TR72 Bölgesi için hayirli olmasini dileriz. Programda basarili olan proje listesine www.oran.org.tr adresinden erisilebilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA