Polonya, ABD'den MQ-9A Reaper IHA Kiralayacak

Polonya, ABD’den siparis ettigi MQ-9B Reaper IHA’lari teslim alana kadar MQ-9A Reaper IHA kiralama karari aldi.

Polonya, ABD'den MQ-9A Reaper IHA Kiralayacak
Polonya, Rusya’nin Ukrayna’yi isgalinin ardindan savunma harcamalarini arttirdi. Polonya Savunma Bakani ve Basbakan Yardimcisi Mariusz Blaszczak, ABD’li sirket General Atomics ile MQ-9A IHA’larinin kiralanmasi konusunda anlasma imzaladiklarini duyurdu. ABD’den siparis ettikleri MQ-9B Reaper IHA’lari teslim alana kadar MQ-9A Reaper IHA’lari kullanacaklarini aktaran Blaszczak, "Polonya’nin güvenligine bir baska yatirim. Polonya ordusu için MQ-9A Reaper kiralama anlasmasini imzaladik. Kendi IHA’larimizi teslim alana kadar MQ-9A Readerden faydalanacagiz" dedi.

Blaszczak, söz konusu anlasmanin Polonya Silahli Kuvvetleri’nin kesif verilerini elde etmedeki yeteneklerini arttirmayi amaçladigini ifade etti.



Ilk vurucu IHA

Anlasmanin 70,6 milyon dolar maliyeti oldugu ve Polonya ordusunun siparis ettigi MQ-9B Reaper IHA’larini teslim alana kadar uzatilabilecegi bildirildi.

En büyük insansiz hava araçlarindan olan MQ-9A Reaperin 20 metrelik kanat açikligi bulunurken, tasidigi Hellfire füzeleriyle hedefi basariyla vuran MQ-9A Reaper 20 saat havada kalabiliyor, 40 bin feet yüksege çikabiliyor.
Kaynak: İHA