Kadiköy'de 24 Katli Rezidans Yangini Kontrol Altina Alindi

Kadiköy Fikirtepe’de 24 katli bir rezidansta yangin çikti. Yangina itfaiye ekipleri müdahale ederken bina sakinleri tahliye edildi.

Kadiköy'de 24 Katli Rezidans Yangini Kontrol Altina Alindi


Yangin, Fikirtepe Mahallesi Rüzgar Sokak’ta bulunan 24 katli bir rezidansta çikti. Birinci katta çikan yangin kisa sürede dis cephe kaplamasi üzerinden binanin en üst katina kadar ulasti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler yangina müdahale ederken bina sakinleri tahliye edildi. Rezidansta oturan ev sahipleri yangin haberini alinca telasli sekilde olay yerine geldi. Yangin sirasinda asansörler çalismazken ev sahipleri merdivenlerden inerek rezidansti terk etti. Yaklasik 3 saat itfaiye ekipleri söndürme ve sogutma çalismasi yaptiktan sonra yangini kontrol altina aldi. Edinilen bilgiye göre yanginin çikis sebebi klima motorunda ariza olusmasi sonucu meydana geldi. Çikan yangin daha sonra diger katlara sirayet etti. Ev sahipleri ise telasli gözlerle yanginin söndürülme çalismalarini izledi. Ev sahiplerinden Emrah balta ”Yanginin neyden çiktigini anlamadik apar topar merdivenlerden asagiya indik asansörler zaten çalismiyordu. Ne oldugu anlamadim bir anda soka ugradik” dedi.

Bir baska ev sahibi Mesut Kösedagi ” Klima sisteminden çikti yangin, ortalama 250 daire var herhangi bir can kaybi olmadi. Benim de dairem yandi ama sevindirici haber can kaybi olmamasi bizi çok sevinirdi” dedi.

Kaynak: İHA